25/04/2024

Cloenda Festival 2015Aquest dijous 1 de setembre arrencarà el tradicional Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre de Castellbell i el Vilar que enguany celebrarà la 37a edició fins dissabte  3 de setembre. Es tracta d’un esdeveniment plenament consolidat, amb l’objectiu que cors d’alt nivell d’àmbit internacional actuïn al nostre municipi.

En aquesta ocasió es comptarà amb representació de el Cor Giovinneto (grup vocal format per joves del Berguedà), finalista de la darrera edició del programa Oh Happy Day de TV3, el Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk (Rússia) i el Coro Arte Factum (Euskadi).

No hi faltaran el Cor infantil La Formiga i la Capella de Música Burés, formacions locals en el tradicional concert de cloenda dissabte 3 de setembre.

 

Aquest festival l’ organitza la Capella de Música Burés, que any rere any esmerça molts esforços, amb la fidel col·laboració dels seus socis. que a més té un vessant cultural i social, que  compta amb la col·laboració de les institucions tant locals com catalanes.

 

En aquests 36 anys d’història, unes 185 corals de diversos països d’arreu del món han passat per aquest festival que es fa Castellbell i el Vilar des del 1980.

El seu repertori inclou música russa, de caire religiós, música clàssica i contemporània, de compositors russos, així com alguns temes de compositors d’arreu i cançons folklòriques russes, de compositors de la regió de Karèlia. Aquest cor també és reconegut al seu país com a excel·lents intèrprets de música contemporània d’autors estrangers i música jazz coral.

 

  • Capella de Música Burés (Castellbell i el Vilar)

(Directora: Mireia Subirana)

Capella-Burés
Foto :Camparola

La Capella de Música Burés va ser fundada l’any 1914 a partir d’un cor de caramelles al barri del Burés de Castellbell i el Vilar. Gràcies a l’empenta del mestre Florenci Vila, va adquirir ràpidament una gran notorietat. Posteriorment va anar evolucionant a mans del mestre Gibert. A partir de l’any 1952, amb la incorporació de Francesc Vila, reconegut compositor i director local, l’entitat pren un aire innovador. Del 1987 al 2004, dirigeixen la coral Josep Colomer, Montserrat Casas, Pere Díez, Jordi Casals i Queralt Comelles. Del 2004 al 2010 es fa càrrec del cor en Daniel Antolí amb qui es van interpretar amb orquestra grans obres de la música clàssica d’autors com Mozart, Handel i Bernstein. Del setembre del 2010 fins al març del 2011, guia el cor Rosa Ribera, amb qui s’interpreta el Glòria de Vivaldi. Lucka Béresová dirigeix fins el setembre del 2011. Des del setembre de 2016, la directora és la santpedorenca Mireia Subirana.

El cor ha actuat a molts llocs de Catalunya, de l’estat espanyol i a bona part d’Europa. Darrerament ho ha fet al Kursaal i a la Seu de Manresa. També es va presentar al càsting de TV3 per participar al programa Oh Happy Day.

Al llarg del 2014 i 2015, s’ha celebrat el primer centenari, organitzant i participant en un seguit d’actes: “Cent anys de cançons”, interpretant les cançons més emblemàtiques que han marcat una fita en la història de la coral. “El Musical”, roda coral de la nostra demarcació amb 10 cors inscrits, així com els concerts “El cant d’un poble” dins la commemoració del Tricentenari 1714-2014. Darrerament col·labora amb els actes de Resistents.

 

  • La Formiga (Castellbell i el Vilar)

Coiral Infantil La formiga 2015

La Coral Infantil “La Formiga” apareix l’octubre de 2013 tot recordant el primer nom que va tenir el cor sènior de la Capella de Música Burés ara fa 100 anys. Es presenta en públic al Concert de Nadal amb la Capella aquell mateix any. El 23 de març de 2014 participa a la “6a Cantata Super D de la Catalunya Central”, que aplega més de 800 nens i nenes d’escoles de música i corals de la zona. La coral va participar amb dues cançons en un festival benèfic a l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles. El Juny de 2014 participen amb la Capella de Música Burés al concert dels “100 anys de cançons” i també al Festival de Cant Coral de Catalunya Centre. A finals d’aquell estiu canten a la Festa Major de Sants, actuant amb gran acollida del públic a l’escenari del carrer Finlàndia de la Capital Catalana. Al novembre del 2014, amb força cantaires nous, actuen a l’Ateneu Terrassenc juntament amb el “Combo” de Castellbell i el Vilar, un grup instrumental també integrat per infants.

Participa a la cantada de Nadales amb la Capella de Música Burés a Castellbell i a la Fira de Sant Cristòfol.

Canta a la Mostra d’entitats de Castellbell i a les Caramelles del poble.

Participa, a la Cantata del 2015 al Kursaal de Manresa.

Juntament amb els pares, canta a l’Auditori de Barcelona a l’activitat familiar participativa “T’encantarà amb Blaumut”.

Al juliol obre el cicle de concerts de corals de l’Estiu a Viladecavalls.

Durant aquest curs, amb la incorporació de cantaires molt xics, participa de nou en el Festival de Cant Coral Catalunya Centre. Canta també als Resistents. Participa en l’Encesa de Llums de Nadal del poble. Juntament amb la Capella ret homenatge a Mn. Farràs. Torna a cantar a l’Ateneu terrassenc pels voltants de Nadal. Participa en els Pastorets que es fan al poble, espectacle commemoratiu del centenari dels Pastorets d’en Folch i Torres. Novament forma part dels cantaires de Caramelles de Castellbell i el Vilar. Participa a la vuitena Cantata Cantaxics al Kursaal de Manresa. Canta a la 33ena Trobada del Cavall Bernat que es fa al poble.

I novament, obre el cicle de Concerts d’ estiu de Viladecavalls, a més de fer el concert de final de curs juntament amb els grups de combos, format també per nens.

  • Montse López és la directora
    • Toni Valdivia, director adjunt
  • Arnau Ferrer n’és el pianista.

Giovinetto (Catalunya)

(Director: Marc Font)

Cor Giovinetto_1

 

Giovinetto és un grup vocal format per joves del Berguedà, finalista de la darrera edició del programa Oh Happy Day de TV3. Sota la direcció de Marc Font, han aconseguit guanyar-se al públic gràcies a la potencialitat de les seves veus.

Giovinetto presenta un repertori amb les peces que els han donat a conèixer a televisió, acompanyat d’algunes de les cançons que més els han influït. S’hi sentiran temes clàssics de la història de la música, això com d’altres de moderns, tant catalans com internacionals, que s’han convertit en himnes de diverses generacions. Un repertori que anirà des de Mozart fins a Maroon 5, passant per Abba, Els Pets, Aretha Franklin, Joan Dausà, Train o Jackson 5.

Un concert on la delicadesa i la dolçor es combinaran amb la simpatia i la diversió. Una oportunitat única per descobrir un dels grups vocals amb més futur del país.

Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk (República de Karèlia, Rússia)

(Director: Nikolay Matashin)

cor rus de la Universitat Estatal de Petrozavodsck_1

 

El Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk és un cor mixt d’una de les principals universitats del nord-oest de Rússia. El 2012, el cor va celebrar el seu 50è aniversari. El cor va ser fundat el setembre de 1962 per Georgy Ervandovich Teratsujants, que fins el 2007 va ser el principal director creatiu i musical del cor. Durant aquesta etapa, més de 1000 estudiants van passar pel cor i van poder gaudir del mestratge d’Ervandovich. Actualment, el cor és dirigit pel jove i talentós músic Nikolay Matashin.

Durant els més de 50 anys d’existència del cor, han actuat en pobles i ciutats de la regió de Karèlia i altres regions de Rússia, així com a Lituània, Estònia, Letònia, Bielorrússia, Finlàndia, Suècia, Alemanya, Àustria, França i Grècia. L’any 2014 van participar al nostre festival.

La coral ha guanyat diversos premis en concursos i festivals, tant regionals com internacionals.

A part d’això, el cor va ser el promotor d’un festival coral internacional que porta el nom del seu fundador, Georgy Ervandovich Teratsujants.

El seu repertori inclou música russa de caire religiós, música clàssica i contemporània de compositors russos, així com alguns temes de compositors d’arreu i cançons folklòriques russes de compositors de la regió de Karèlia. Aquest cor també és reconegut al seu país com a excel·lents intèrprets de música contemporània d’autors estrangers i música jazz coral.

Coro Arte Factum (Biscaia)

(Directora: Katalin Hajnóczy)

Coro Arte Factum Abesbatza_1

El Coro Arte Factum va néixer el 2009 com una activitat d’oci d’una colla d’amics i amigues units per la seva afició a cantar i per la seva formació musical basada en el sistema Kodály.

Forma part de la federació de cors de Biscaia i participa anualment en els concerts de primavera que organitza aquesta associació de corals. També realitza habitualment intercanvis amb altres corals del País Basc i de fora.

Ha intervingut diverses ocasions en els concerts participatius que organitza l’Obra Social “La Caixa” al Palau Euskalduna de Bilbao, en la interpretació del Messies de Haendel i en el concerts de grans cors d’òpera.

La seva directora, Katalin Hajnóczy, és hongaresa i va començar la seva relació amb el País Basc el 1988 convidada pel Departament de Cultura del govern basc, per tal d’ensenyar el mètode musical “Kodály” del qual al seu país n’era una de les principals impulsores.

Programa

  • Dijous 1 de setembre, a les 21.30h.

Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk, Rússia

 

  • Divendres 2 de setembre, a les 21.00h.

Cor Giovinetto, Catalunya

 

  • Dissabte 3 de setembre, a les 21.00h. Concert de cloenda amb la participació de:
  • Cor Giovinetto, Catalunya
  • Cor Acadèmic de la Universitat Estatal de Petrozavodsk, Rússia
  • Coro Arte Factum (Euskadi)
  • Cor infantil La Formiga
  • Capella de Música Burés

Tots els concerts es faran al Teatre Casino Burés. Les localitats es podran aconseguir a les taquilles del mateix teatre abans dels concerts. Per a més informació, podeu contactar al correu electrònic: info@capellademusicabures.cat. També a la pàgina: https://www.facebook.com/capellabures/

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.