25/04/2024

Aquesta actuació permetrà augmentar les prestacions dels serveis de telecomunicacions ferroviàries als usuaris de les rodalies de Barcelona • s´inst. larà en les estacions de Bellvitge i Aeroport, i en els trajectes Barcelona Sants-Estació de França, Vacarisses-Manresa i Mollet Santa Rosa -Montcada Bifurcació .

Adif ha adjudicat les obres d’ampliació de la xarxa de fibra òptica en el nucli de rodalies de Barcelona. L’execució d’aquests treballs permetrà augmentar les prestacions i la qualitat de la xarxa de telecomunicacions ferroviàries per oferir un millor servei als usuaris de la xarxa de rodalies.

Les obres es divideixen en diverses fases, de les quals la primera ha estat adjudicada a l’empresa Sistemes i Muntatges Industrials amb un pressupost de 1.821.391,5 euros.

Aquesta actuació, que té caràcter d’obra per compte de l’Estat i es realitza en el marc del Contracte Programa subscrit amb Adif, s’inscriu en el Pla de rodalies de Barcelona 2008-2015 posat en marxa pel Ministeri de Foment per a la millora permanent de les infraestructures i les estacions de l’esmentada xarxa.

Les obres consistiran en el reforç de la infraestructura de fibra òptica amb la finalitat de donar suport a la xarxa d’accés en aquelles estacions o trajectes que no disposen d’ella. D’aquesta manera, servirà de suport a una plataforma de comunicacions que proveirà a les instal.lacions i estacions de serveis multimèdia de vídeo, dades i veu amb suport de temps real i d’alta velocitat.

Les principals instal.lacions on s’implantarà la xarxa de fibra òptica són les estacions de Bellvitge i Aeroport, i els trajectes entre les estacions de Barcelona Sants i Estació de França, Vacarisses-Torreblanca-Manresa, i Mollet Santa Rosa-Montcada Bifurcació.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares