19/04/2024
A l’ordre del dia es tractaren 9 punts, un d’ells a assumptes sobrevinguts.

Text: TIna Barbero Foto Arxiu :Pere Sánchez

 

ple-2016_17-hivern_1

 

Aquest dimecres 21  de desembre  es dugué a terme la darrera Sessió Ordinària del Ple al Centre Cultural Joan Masats del Burés, a les 20:00 hores. A l’ordre del dia es tractaren  9 punts, un d’ells a assumptes sobrevinguts.

Al Punt 1 i 2 s’aprovaren els esborrany de l’acta anterior i es donà compte dels Decrets d’alcaldia, respectivament. Els següents punts 3,4 i 5 feren referència a diferents tràmits amb el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas (MHAP) en  relació de l’estat d’execució  del pressupost, cost efectiu dels serveis i seguiment del Pla d’ajust del 2012.

Al punt 6 es presentà una modificació del pressupost del 2016, als punts 11 i 12, canviant així el destí de les quantitats. S’aprovà amb els vots favorables del PSC i les abstencions de PDECat i ERC.

Posteriorment, al punt 7 de l’ordre del dia, es dugué a terme la lectura de la Moció d’alcaldia en suport a la declaració institucional, sobre la resposta a les situacions de pobresa energètica EPA (Acció de la Pobresa Energètica). Els indicadors socioeconòmics revelen que en aquests vuit darrers anys la qualitat de vida dels ciutadans ha empitjorat. La pobresa material severa ha passat d’un 2,3 al 2008 al 6,7 al 2015 (Idescat), i la taxa d’atur a Catalunya se situa en 15,9 (EPA). La moció s’aprovà amb els vots per majoria de tots els regidors assistents, amb excepció d’una abstenció.

Al punt 8  se sol·licità el suport a la Moció d’alcaldia als 25 anys de la Marató de tv3, aprovada per tots els partits exceptuant l’abstenció d’un dels regidors, i es finalitzà amb la felicitació a la Coordinadora d’Entitats per la Marató de Castellbell i el Vilar per la bona feina feta.

En assumptes sobrevingut, punt 9.

A Precs i Preguntes els dos partits de l’oposició intervingueren plantejant els següents  temes:

PDECat Sol·licità els comptes de Resistents, els quals van ser lliurats als presents; El contenciós amb l’empresa SOREA i la situació actual; Cobrir els contenidors dels accessos al poble; i finalment denunciar irregularitats del servei de recollida de les escombraries.

ERC demanà aclariments sobre la neteja i manteniment  de la piscina municipal; Les subvencions a les entitats, preguntà sobre la cavalcada de reis; Les obres d’urbanització de la Vall de Montserrat; La pila d’arbres amuntegats al final de la riera de Marà a la Bauma; i la situació actual de l’església de la Bauma.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.