25/04/2024
Es tracta d’un engany en què la majoria dels casos té com objectiu les persones grans.L’acostumen a portar a terme persones estrangeres, amb un vehicle amb matrícula d’un altre país i solen anar dos.

Text : mossos
Foto: pixabay

· S’aprofiten de la vulnerabilitat de la gent gran per enganyar-los

· Poden arribar a demanar de 1.200 a 1.500 euros per la reparació del retrovisor

Retrovisor Cotxe

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria del Bages, volen alertar d’una modalitat d’estafa que cada cop s’està donant més a la comarca.

Aquesta estafa es coneix com l’estafa del retrovisor. Es tracta d’un engany en què la majoria dels casos té com objectiu les persones grans.

L’acostumen a portar a terme persones estrangeres, amb un vehicle amb matrícula d’un altre país i solen anar dos.

Modus Operandi

Un cop detectada la possible víctima, de forma intencionada, els estafadors provoquen una petita topada contra l’altre vehicle, afectant normalment els retrovisors.

Ràpidament, donen la culpa a l’altre conductor i demanen per iniciar el corresponent comunicat d’accident. Donant presses ja que han de marxar de forma immediata al seu país d’origen.

Quan comencen a omplir l’imprès demanen a l’altre persona quina assegurança té. Ells simulen fer gestions amb la seva companyia via telèfon  per saber com han de gestionar el document. Posant l’excusa que el seu cotxe és de lloguer d’un altre país.

Arribat aquest punt, o bé els fan posar al telèfon perquè parlin amb la companyia d’assegurances o bé els demanen el  telèfon de la seva companyia per trucar ells i informar-se.

Sigui quina sigui l’opció, la víctima acaba parlant amb algú que també està implicat en l’engany, fent-se passar per un treballador de l’assegurança.

És en aquest moment, quan li expliquen a la víctima que la tramitació del comunicat d’accidents d’un país a un altre és un procés lent i que comporta un import econòmic elevat. Argumentant també, que per agilitzar-ho els podria pagar en efectiu la reparació dels danys del retrovisor i que ell posteriorment ja ho recuperaria a través de la seva assegurança. Arribant a demanar de 1.200 a 1.500 euros per reparació.

En alguna ocasió es pot donar que l’estafador accepti un import inferior al demanat en funció de la disponibilitat de la víctima.

Es recomana estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes.

Activar el circuit habitual a l’hora de donar tràmit a un incident d’aquestes característiques a través de la companyia asseguradora, portant el comunicat d’accident en persona.

També cal recordar que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat cal trucar al telèfon d’emergències 112.

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.