25/04/2024

Demà, 29 de març, s’inicia el termini per sol·licitar el vot per correu de les eleccions municipals. Coincidint amb aquestes eleccions, el 22 de maig d’enguany s’escullen també els membres del Conselh Generau d’Aran. 6.674 electors, segons el cens provisional, estan cridats a les urnes per escollir 13 consellers en representació dels sis terçons en què es divideix el territori de la Val d’Aran.

Pel que fa a l’elecció dels membres dels consells comarcals, amb els resultats de les eleccions municipals i un cop constituïts tots els ajuntaments de cada comarca, les juntes electorals provincials proclamaran els 1.040 consellers comarcals, d’acord amb el procediment previst al Text refòs de la Llei d’organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre. Aquest procediment combina els resultats en nombre de vots i en nombre de regidors per a cada candidatura.

Les sol·licituds de vot per correu de les eleccions municipals es podran fer a partir de demà, 29 de març, fins al 12 de maig. A partir del 2 de maig, la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent trametrà per correu certificat tota la documentació. El sobre de votació amb la papereta de vot, adreçat al president o presidenta de la mesa, caldrà remetre’l per correu certificat abans del 18 de maig. Un cop feta la sol·licitud de vot per correu, no es podrà votar presencialment.

Les persones que es troben temporalment a l’estranger, entre la convocatòria de les eleccions i el dia de les eleccions, podran exercir el dret al vot un cop inscrites en el Registre de matricula consular com a no resident. La sol·licitud s’ha de formular personalment a les oficines consulars o a les seccions consulars de les ambaixades del 29 de març al 23 d’abril. L’Oficina del Cens Electoral tramitarà la inclusió de la persona electora en el cens i li remetrà tota la documentació necessària fins al 30 d’abril.

Les eleccions municipals són convocades pel Govern de l’Estat, a proposta del Ministeri d’Interior i del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública. La Generalitat de Catalunya convoca les eleccions al Conselh Generau d’Aran i dicta les disposicions necessàries per a l’elecció i designació dels membres dels consells comarcals i la constitució dels mateixos, a partir dels resultats de les eleccions municipals.

Per a més informació, a partir de demà, 29 de març, podeu consultar el web del Departament de Governació i Relacions Institucionals www.locals2011.cat.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares