19/04/2024
La Polifònica de Puig-reig, un dels cors amb més prestigi de Catalunya, oferirà un repertori variat amb tres parts diferenciades
  • El concert, que inclourà un repertori variat de música catalana, òpera i musical, tindrà lloc divendres 20 d’octubre a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Kursaal.
  • Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina www.kursaal.cat per un preu de 10 euros; els beneficis seran per al futur Hospital de dia d’Oncologia d’Althaia.

polifonica_puigreig.jpg
La Polifònica de Puig-reig oferirà un concert en el marc del XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, que se celebrarà a Manresa la setmana vinent. L’actuació tindrà lloc divendres 20 d’octubre a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Kursaal i està oberta a tothom. La recaptació es destinarà íntegrament al futur Hospital de dia d’Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia.

La Polifònica de Puig-Reig, un dels cors amb més prestigi de Catalunya, oferirà un repertori variat amb tres parts diferenciades. La primera serà de música catalana i inclourà, entre d’altres, la sardana Sant Martí del Canigó, de Pau Casals, i la cançó popular Baixant de la Font del Gat, arranjada pel mestre Ramon Noguera. La segona, inclourà diferents fragments d’òpera, com “Va pensiero” de Nabucco de Giuseppe Verdi, i “O fortuna”, de la cantata Carmina Burana de Carl Orff. El musical Mamma mia d’Abba protagonitzarà la tercera part.

La direcció anirà a càrrec d’Emmanuel Niubó i Josep M. Conangla, que és també pianista de la formació. Intervindrà com a solista Carme Oliveras, que és doctora especialista en Medicina Interna.

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web www.kursaal.cat per un preu de 10 euros.

La Polifònica de Puig-reig

La Polifònica de Puig-reig va ser fundada l’any 1968 amb el nom de Coral Joventut Sardanista, en el sí de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom actual.

Desenvolupa una intensa activitat a Catalunya, i també ha actuat a la majoria de països europeus, inclosos Rússia i Islàndia, així com a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador, Perú i Cuba. A l’Argentina i Xile, la Polifònica va acompanyar el president de la Generalitat de Catalunya en viatge oficial.

Des de 1969 fins a 2015 en va ser director el mestre Ramon Noguera. A partir d’aquell moment, en va assumir la batuta el seu estret col·laborador durant 38 anys, el fins aleshores subdirector i pianista Josep Maria Conangla, i ara director principal. Actualment, Emmanuel Niubó fa les funcions de director musical.

El repertori de la formació berguedana, ampli i variat, inclou totes les èpoques i estils. L’any 1993, coincidint amb el seu 25è aniversari, li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.