19/04/2024

Text : Meteocat

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que s’aproparà a Catalunya procedent del nord d’Àfrica i abraçarà bona part de la Península Ibèrica. A partir del proper dissabte s’iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre a mitjans de la setmana vinent.
La temperatura prevista a uns 1500 metres d’altitud (850 hPa) per dimarts 10 i dimecres 11 de juliol a les 18 UTC (els dos dies que es preveuen més càlids). L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament d’aquesta mateixa variable en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents o la nuvolositat.

En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà la Mediterrània Occidental:

L’augment de la temperatura s’iniciarà durant el cap de setmana, i tindrà el seu màxim dimarts i dimecres. La predicció indica que es pugui arribar a valors de temperatura màxima d’entre 35 i 40 ºC a l’interior, localment per sobre, i d’entre 30 i 35 ºC al litoral.
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dijous 12 s’iniciaria un descens i els valors de temperatura tornarien a apropar-se a la mitjana, tot i que encara estarien per sobre dels normals per l’època de l’any.
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.