19/04/2024
Enrtra i coneix detalls de la visita......

Text I fotos: Althaia

  • La trobada ha estat organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya, entitat presidida per Althaia

visita_welfaretech

Una delegació d’empreses i institucions que formen part del Welfare Tech, clúster danès en assistència sanitària, atenció domiciliària i serveis socials, ha visitat aquest dimecres la Fundació Althaia per conèixer de primera mà els projectes i les instal·lacions de la institució. La trobada, en el marc d’una missió a diversos indrets de Catalunya, ha estat organitzada pel Clúster Salut Mental Catalunya.

 

En la visita, han pogut conèixer el model de salut mental que des d’Althaia s’implementa al territori de la Catalunya Central, els projectes d’innovació i de relació amb el món empresarial que té la institució –com el mesurador de la força del sòl pelvià Pelvibex o la plataforma L-Sessions–, i també el procés d’humanització de l’atenció que s’està implantant. En aquest sentit, han visitat el nou Hospital de dia d’oncologia i hematologia i el nou Servei de diàlisi.

 

El passat mes de juny una delegació catalana formada per institucions públiques, empreses, organitzacions científiques i tecnològiques van ser a Dinamarca per conèixer la realitat d’un dels països europeus líders en innovació. Ara es porta a terme la missió inversa a Catalunya amb l’objectiu que empreses i institucions daneses coneguin la realitat del sistema de salut mental català. Aquesta trobada és una oportunitat per compartir coneixement, fer xarxa i enfortir el sistema català de salut gràcies a la col·laboració amb aquest clúster danès.

 

La Fundació Althaia presideix el Clúster Salut Mental Catalunya a través del Dr. Pere Bonet, especialista en Psiquiatria i director de la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC. El clúster treballa per promoure el desenvolupament de la investigació i la creació de sinergies per poder oferir el millor suport a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.