19/04/2024
Llegeix aquesta notícia....

 Per Tecnonews / AMIC

  • 1 de cada 8 espanyoles patirà càncer de mama al llarg de la seva vida

 

La metàstasi del càncer és la responsable del 90% de les morts relacionades amb aquesta malaltia. Ocorre quan algunes cèl·lules tumorals escapen del tumor primari i viatgen a través dels sistemes sanguini i / o limfàtic per establir-se en un altre òrgan.
En el càncer de mama (el més comú entre les dones), la metàstasi es produeix principalment a través del sistema limfàtic. Si el càncer es diagnostica abans que les cèl·lules tumorals s’hagin disseminat a altres òrgans, la probabilitat de supervivència és del 97%. Els ganglis limfàtics més propers a un tumor (coneguts com ganglis limfàtics sentinella) són la ruta més probable d’arribada de cèl·lules cancerígenes al sistema limfàtic. Per tant, identificar la presència de cèl·lules cancerígenes en aquests ganglis, abans que s’hagin estès a altres òrgans, és fonamental per incrementar les taxes de supervivència.
HypoSens: Una tecnologia mínimament invasiva per a la detecció precoç i en temps real del càncer de mama metastàtic
En l’actualitat, el procediment habitual per a la detecció del càncer de mama metastàsic es coneix com biòpsia del gangli limfàtic sentinella (més conegut per les sigles en anglès, SLNB). No obstant això, aquesta tècnica presenta diversos inconvenients: requereix cirurgia invasiva, pot llançar falsos negatius en un 5-10% dels casos i el resultat no és immediat ja que necessita d’una anàlisi histològic de les mostres.
En aquest sentit, el projecte HypoSens aborda la necessitat clínica real d’una tècnica d’imatge de baix cost, fàcil d’usar, segura i mínimament invasiva, que ajudi a oncòlegs i altres professionals a detectar amb precisió el càncer de mama metastàtic.
El dispositiu HypoSens ajudarà a l’oncòleg establir la presència de cèl·lules cancerígenes en els ganglis limfàtics de les mames i a oferir al pacient un diagnòstic més precís i ràpid i opcions de tractament personalitzades.
També permetrà una disminució significativa dels costos diagnòstics associats amb la progressió del càncer de mama metastàtic.
Actualment, el prototip del dispositiu HypoSens es troba al Centre de Recerca Biomèdica de la Rioja (CIBIR) per a realitzar
assajos preclínics.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.