25/04/2024
Entra i llegeix.....

· L’anàlisi d’una burilla localitzada pels Agents Rurals al lloc on va començar l’incendi ha permès la seva identificació

· És el primer cop que l’anàlisi d’ADN permet resoldre l’autoria d’un incendi forestal causat per una  burilla

 

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Manresa, juntament amb agents del Cos d’Agents Rurals de l’àrea bàsica del Bages, van denunciar penalment el dia 30 d’octubre un home de 66 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal.

El 22 de juny de 2017 es va produir un incendi que va cremar unes 105 hectàrees de camps de cereal i terrenys forestals dins els termes municipals de Manresa i Sant Fruitós de Bages. Durant els fets es van haver de desallotjar unes 700 persones de la urbanització de la Rosaleda, a Sant Fruitós de Bages.

El mateix dia de l’incendi, les investigacions dels Agents Rurals van determinar que la causa de l’inici havia estat una burilla de cigarreta que van localitzar al marge d’un camí rural entre Viladordis i Manresa.

Seguidament els Mossos van iniciar una investigació que va permetre localitzar el presumpte sospitós d’haver llençat la burilla. Per poder determinar amb exactitud la seva implicació, es va analitzar el seu ADN per comparar-lo amb les restes biològiques localitzades a la burilla.

Finalment, el passat 15 d’octubre l’informe de la Unitat Central del Laboratori Biològic dels Mossos d’Esquadra va concloure que els ADN recollits coincidien plenament. Per aquest motiu, els mossos van denunciar el presumpte autor per un delicte d’incendi forestal.

El denunciat haurà de comparèixer davant del Jutjat d’Instrucció de Manresa quan sigui requerit.

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.