19/04/2024
Una ràdio amb sabor castellvilarenc

La ràdio per internet del Bages Sud es pot escoltar des de qualsevol indret

Text: Ona Bages/ Foto Castellet Ràdio 

Castellet Ràdio va néixer fruit de la iniciativa de l’Associació Cultural Col·lectiu El Breny fa 2 anys. En un primer moment li van dir El Breny Ràdio, però mesos més tard es va fer una votació pública a les xarxes socials per escollir el nom de la nova emissora de Sant Vicenç de Castellet. El 23 de setembre de 2017 es va celebrar l’acte d’inauguració a Cal Soler i es va presentar el logo, les sintonies i el nou nom guanyador de la consulta: Castellet Ràdio.

L’objectiu Castellet Ràdio és oferir a Sant Vicenç de Castellet i al Bages Sud, una oferta de ràdio local, no comercial, posant-la al servei de les persones, entitats i col·lectius no només com a oients, sinó també com a protagonistes. En aquest sentit, l’emissora té una quinzena de col·laboradors que de manera voluntària donen cobertura a les notícies del poble i la comarca.
La graella de Castellet Ràdio també compta amb molts programes que donen veu a la gent de Sant Vicenç. Cal destacar ‘Retalls’, un espai en què les persones de més edat aporten les seves vivències i experiència laboral. Els oients poden descobrir com es confeccionaven les peces de roba fa més de 50 anys o com funcionava el comerç a la comarca. ‘Una nit a les golfes’ és un altre exemple de la programació de Castellet Ràdio, en aquest cas s’explica què hi ha a les golfes dels habitants de Sant Vicenç, a partir d’aquest espai comparteixen amb el presentador Sendo Vall quins llibres i objectes tenen en aquesta habitació.


‘La Central’ el nou magazín diari de les ràdios locals de la Catalunya central


Castellet Ràdio, conjuntament amb Ràdio 010, Ràdio Sallent, Ràdio Sant Fruitós i Solsona FM realitzen, de dilluns a divendres, de 8 h a 11 h, un programa on l’actualitat del territori és el protagonista amb entrevistes, informacions, entreteniment, etc.
Castellet Ràdio està adherida a La Xarxa de Comunicació Local, tenint accés a continguts i serveis que ajuden a complimentar la seva programació.


Castellbell i el Vilar també hi col·labora

A castellet Ràdio, hi ha dos programes amb origen castellvilarenc, gràcies a “Acció” que presenta “Pere Sánchez amb la col·laboració tècnica de Laura Novo .A més a més el Programa “Atzavara” que presenta Tina Barbero. Dos programes co-produïts per Ràdio 7 Digital emissora de l’associació Audiovisual de mitjans digitals i Castellet Ràdio A més la mateixa associació s’ha ofert de corresponsalia pel programa “La Central”  on es comparteixen notícies del castellvilarenc.info que són enviades a Castellet Ràdio que és el punt de referència informativa al Bages Sud.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.