25/04/2024
Entra i llegeix...


Text i foto: Gencat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i representants de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet van acordar impulsar la construcció d’un nou vial per a millorar tant l’accessibilitat del polígon les Vives cap a la C-55 com del municipi en sentit sud. Així, ambdues administracions formalitzaran pròximament un conveni que establirà les bases per a desenvolupar aquesta actuació, valorada en prop de 800.000 euros.

Calvet va recordar que, “en el seu dia, es van eliminar tot un seguit de girs a l’esquerra des de la C-55”, una actuació “positiva des del punt de vista de la seguretat viària, però que va comportar que alguns polígons quedessin mal connectats”, com és el cas del de les Vives.
El vial de connexió entre la C-55 i el polígon “és una actuació petita en pressupost però estratègica per resoldre els problemes de mobilitat del municipi”, va explicar el conseller.

El Departament “està actualitzant el projecte” que ja tenia redactat, ha detallat el conseller, i licitarà i executarà les obres corresponents. Per la seva banda, l’Ajuntament santvicentí, cedirà els terrenys necessaris i finançarà dos terços de l’obra, mentre la Generalitat aportarà el terç restant. Es preveu que les obres es puguin licitar entre finals del 2019 i principis del 2020, i que s’executin durant l’any que ve.

Els treballs consistiran principalment en la construcció d’un vial de 300 metres de longitud que, a partir d’una de les rotondes de l’actual enllaç de la C-55 a Sant Vicenç de Castellet connecti amb el sector industrial, utilitzant el pas ja existent sota la carretera.

D’altra banda, el conseller ha aprofitat la seva visita al Bages per recordar que la Generalitat, els darrers anys, ha invertit 18,41 milions en obres finalitzades per millorar la seguretat a la C-55 i que es preveu invertir altres 12,8 milions. Aquestes actuacions han permès reduir tant la sinistralitat com la mortalitat a la carretera. Calvet també va defensar els descomptes que el Govern aplica a la C-16 per incentivar l’ús d’aquesta via d’altes capacitat per part dels veïns

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.