25/04/2024

La XVI Trobada gegantera de Castellbell i el Vilar que s´ha celebrat aquest dissabte 18 de juny a la tarda pels carrers del municipi, ha comptat amb la presencia de les Geganteres Pallejà. Santa Eulàlia de Ronçana, La Seu D´Urgell Sant Fruitós de Bages. El pont de Vilomara i Rocafort, Monistrol de Montserrat ( barri de Viserta ) , Beguda Alta i la colla amfitriona de Castellbell i animada per la batuka santicentina Pik-kbe .

Amb mitja hora de retard sobre l´horari previst a causa de problemes tècnics dels membres de la batuka, la cercavila, ha començat des de la plaça Dr Escorsell fins a la Plaça Barcelona , en aquest recorregut els geganters han anat amenitzant amb el só de les gralles i els balls dels geganters .

Un cop ja a la plaça Barcelona s´hi han incorporat els membres de la batuka que han incorporat la musica brasilera combinant amb la música catalana dels grallers dels gegants , els veïns de Castellbell i el Vilar gaudien de l´espectacle i van seguir la cercavila fins a l´Ajuntament .

En aquest indret s´ha fet un dels actes centrals de la festa, un per un de les colles geganteres han ballat el seu ball, fins que la colla amfitriona la de Castellbell i el Vilar ha estat la darrera com es una costum en les trobades d´aquest tipus. Les autoritats i els caps de colles dels geganters han estat testimonis de la festa des del balco de l´Ajuntament .

Un cop finalitzat aquest primer acte de la festa, els caps de colla rebien de mans de les autoritats municipals un obsequií record de la trobada i amb la cançó “ passi-ho bé els geganters prosseguien la desfilada fins a les escoles .

Allà mateix hi ha hagut la ballada final de totes les colles , les gralles han sonat amb força i alguns fins i tot amb ganes de ballar amb l´aire fresc que feia , tocava torn per carregar els gegants als seus respectius remols aparcats a l´Avinguda Catalunya i tot a punt pel sopar de germanor .

El sopar : Botifarra amb mongetes , vi aigua i gelat seguidament hi hagut ball al mateix pati de l´escola , tot i el temps no hi acompanyava , els mes atrevits encara ens volien fer una mica de memòria musical dels 80 i dels 90 amb els seus balls , poc a poc els geganters s´anaven retirant i la festa s´acabava toca la propera trobada del any vinent .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

1 thought on “Castellbell i el Vilar viu intensament la trobada gegantera

  1. gracies Pere un cop mes per informarnos del esdeveniments mes importants del poble,com sempre am la camara a punt per fer el teu reportatge,trobada genial am la actuacio estelar dels PIK-BÉ SAN VICENS,LES COLLAS DE GEGANTS I COM NO LES GRALLES I LA PERCUSIO DELS XIVARRI GRALLER-GRALLERS DE CASTELLBELL I EL VILAR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.