25/04/2024

Pla frontal de la secretària quarta de la Mesa, Adriana Delgado, i la vicepresidenta consell nacional de dones de Catalunya, Montse Pineda, en roda de premsa al Parlament. Imatge del 27 de juny de 2019. (Horitzontal)

Mireu que faran dilluns al Parlament....

Text: ACN /Fotos Guillem Roset

La declaració institucional que aprovarà el ple de les Dones dilluns que ve exigirà que les “bones paraules” vagin acompanyades de voluntat política i pressupost. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), Montse Pineda, en una roda de premsa al Parlament acompanyada de la secretària quarta de la Mesa,La Santvicentina Adriana Delgado (ERC), aquest dijous a la tarda. El text també abordarà la participació política i institucional, les discriminacions laborals i econòmiques, la violència masclista, la garantia de drets i l’educació sexual. Delgado ha ressaltat que un dels objectius principals del ple és enfortir el compromís “sensible” del Parlament amb la “realitat de les dones”, amb un hemicicle només amb presència femenina.

135 dones, 65 diputades i 75 membres d’entitats, protagonitzaran el proper 1 de juliol a les 17 hores un ple que té com a objectiu aprovar per unanimitat una declaració. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Parlament i el Consell nacional de les Dones de Catalunya (CNDC).

La secretària quarta de la Mesa, Adriana Delgado, i la vicepresidenta consell nacional de dones de Catalunya, Montse Pineda, en roda de premsa al Parlament.

Fonts de Presidència de la cambra catalana destaquen que serà una “fotografia inèdita i històrica” de l’hemicicle i remarquen que, a diferència d’altres experiències semblants, en el cas del ple de l’1 de juliol hi ha treballs previs en grups de treball per consensuar conjuntament el redactat de la declaració. Torrent vol que el contingut de la declaració aprovada es traslladi posteriorment en un ple monogràfic. Una decisió que estarà en mans dels grups parlamentaris.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.