25/04/2024
La pluja no ha impedit celebrar la concentració.......

Text i Fotos: Pere Sánchez

Aquest dilluns 8 de Juliol a les 6 de la tarda, s’ha fet una concentració davant de l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, per mostrar el rebuig cap als sis violadors d’una menor de Manresa, fets que s’estan jutjant aquests dies a l’Audiència Provincial de Barcelona.

La concentració ha coincidit amb el testimoni de la noia al judici que ho ha fet al matí i a la tarda testimonis dels fets.

L’acte ha consistit en una lectura del manifest per part de les regidores dels tres partits municipals (JUNTS, ERC i PSC) i l’alcaldessa, Montserrat Badia, acompanyada de les regidores de l’equip de Govern, Rosa Nadal i Tina Barbero.

Al manifest, els partits amb representació municipal reclamen que «La fiscalia qualifiqui els fets com a agressió sexual amb intimidació i no com un abús»; a més «en una societat patriarcal, l’ajuntament, conjuntament amb la ciutadania, treballarem de manera decidida a favor de la igualtat, i per erradicar aquesta xacra de violència de gènere»

La víctima declara davant del jutge

La víctima de l’abús sexual a Manresa, ha assegurat davant del jutge, i protegida per una mampara, per evitar el contacte amb el processats i acompanyada d’una psicòloga, que va passar por la nit en que es va produir la presumpta violació, l’any 2016, i que algun dels acusats la van intimidar amb una pistola. La menor, ara té 17 anys, ha confessat que recorda poc de la nit dels fets i que creu que li van posar alguna substància a la beguda. A banda d’ella, també han testificat tres persones més que van assistir a la festa on s’haurien produït els fets.

300 persones concentrades a la Plaça Major de Manresa

A la concentració de la plaça Major de Manresa, on la majoria eren dones que han volgut mostrar la seva solidaritat amb la víctima, s’han escoltat proclames com ‘No estàs sola’ o ‘No és abús, és violació.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.