25/04/2024
Vols saber més?Entra i llegeix

Text i Fotos : Pere Sánchez

Fotos Familiars: El Brogit

Amb motiu del 80è aniversari de l’Afusellament dels tres alcaldes republicans el 29 de Juliol de 1939 pel Franquisme, aquest divendres 20 de setembre, al Centre Cultural Joan Masats, de Castellbell i el Vilar, es va fer una xerrada col·loqui que va omplir la Sala.

L’ acte es va iniciar amb un breu parlament de l’Alcaldessa Montserrat Badia, i del Regidor d’ERC, Albert Mulero, i, tot seguit, va encetar l’acte amb una breu presentació a càrrec d’Elisabet Camparola (Presidenta del Centre d’Estudis del Brogit) Genís Frontera (Historiador Local), Conxita Parcerisas (Memòria. Cat) i Joan Tardà ( Lluitador per la Memòria Històrica).

En Genís Frontera va fer un repàs històric dels esdeveniments que van succeir en aquella època, es més, el seu avi, Isidre Vila va ser un dels tres alcaldes afusellats; també va parlar de la resta de personatges davant dels familiars presents a l’acte.

Conxita Parcerisas va parlar de la memòria històrica i en Joan Tardà ho va fer també en un amplia explicació on va dir que vivim en una situació anòmala, som l’únic país d’Europa que no ha perdonat els crims comesos cosa que si van fer alemanya Itàlia al seu moment.

Foto: El Brogit
Foto: El Brogit

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.