19/04/2024
Bones notícies per a la gent de la Bauma......

Text i Vídeo: Pere Sánchez

Fotos: Amics Església de la Bauma

Desprès de molts anys de lluita, els veïns del barri de la Bauma, ja poden respirar tranquils, i ja poden repicar les campanes,com bé diu la Presidenta de l’Associació de Veïns de la Bauma, Maria Josep Sanjuan. Les esperades obres ja han començat.

Els veïns han estat anys lluitant per fer realitat aquest somni, alguns que ja no hi són com en Joan Valls, han estat els autèntics artífex d’aquest camí, la maria Josep ens comenta: La lluita va començar, fa molts anys, amb el Joan Guerrero com a president, i que va seguir amb altres, fins que ella ho ha culminat. Ells va estar en permanent contacte amb l’Ajuntament i també amb el bisbat de Vic, fins i tot, recorden la visita del bisbe. Vam anar a l’església del Borràs a veure el Bisbe de Vic, Romà Casanova, a ell li vam demanar que arreglessin l’església perquè feia molta pena, li vaig dir que el dia que es moris el seu pare faria el funeral al carrer (ho van fer al Borràs) ens comenta la Maria Josep.

Durant el Centenari de l’església que es va celebrar el 2008, es comencen a moure les coses, poc a poc, però va ser fins el 2012, on el moviment és intens, l’aspecte de l’església era pitjor; alguns vidres dels vitralls, es trencaven, així com teules.

L’ Ajuntament de Castellbell i el Vilar, es comença a moure ràpidament, de fet, ja feia anys que lluitava, així ho recordava fa poques setmanes, l’alcaldessa Montserrat Badia al seu mur del Facebook en anunciar la signatura de la licitació de les obres amb la empresa.

En paral·lel, a aquesta lluita, sorgeix recentment una nova associació, la dels Amics de l’Església de la Bauma, una entitat sense ànim de lucre que vol preservar el patrimoni de la Bauma, tant l’església com la fàbrica de la Bauma .

El seu president Francesc Devant, ens explica com seran les obres. Ens diu que l’ Ajuntament ha adjudicat a Vesta Rehabilitacions SL, amb un pressupost de 373.092,38€ (244.069,40€ IVA inclòs (21%)la primera fase, mentre que la segona costarà 129,022,13€ IVA Inclòs (21%)) amb subvencions tant de la Generalitat com de la Diputació i del mateix Ajuntament (dades ofertes per la mateixa associació).

Unes obres que, segons diu Francesc Devant, duraran 5 mesos i se centraran en una primera fase: en rehabilitar la coberta (presbiteri) Coberta de la nau, repassos de les façanes i serà seguida amb una segona fase amb el Rosetó i el campanar.

Almenys ara els veïns respiraran tranquils i esperen com diu la Maria Josep, fer una gran festa quan acabin les obres i es pugui accedir al recinte.

El nostre diari es va posar en contacte amb l’ alcaldessa Montserrat Badia per tal de fer una entrevista per tal que expliques als nostres lectors ,tota la informació sobre les obres. Fins ara encara esperem resposta.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.