25/04/2024
Llegeix l'editorial d'aquesta setmana...

Text: Pere Sánchez 

El sobtat creixement del Cabdal del riu Llobregat, al seu pas per Castellbell i el Vilar, va ser un efecte indirecte del temporal Gloria. És cert que les pluges van tenir a veure, ja que per la Catalunya central va ploure dues nits seguides amb quantitats significats, no tant superiors que als llocs molt més afectats i arrasats.

És cert que el pantà de la Baells, la seva capacitat va arribar al 90% i aquest dijous 23 de gener a la tarda, van obrir comportes, deixant riu avall 250m3/S, un fet que va provocar el desbordament sobtat del riu Llobregat al seu pas per Balsareny i, unes hores més tard, al barri de  la Bauma, fet que va provocar molta preocupació, ja que l’aigua podria entrar als baixos de les cases i a l’interior de les fàbriques.

També és cert que hi va haver moments de molta confusió, la prova es va confinar de manera preventiva cap el Centre Cívic de la Bauma, els veïns de les zones afectades,i als treballadors que van acabar el seu torn molt abans d’hora.

Mentre passava això, l’Ajuntament va rebre informacions força contradictoris que si baixava el cabdal, ara sí, ara no, i enmig de tot això, veuen com el riu puja de nivell de manera perillosíssima, que va estar a punt de desbordar el pont de la fàbrica de la Bauma.

Després de tot això, trobo molt normal l’indignació de la nostra alcaldessa, Montserrat Badia, pel fet de deficient comunicació que hi va haver entre CECOT i l’ACA, amb informacions contradictòries, com ho reconeix a través dels mitjans de comunicació.Si als altres llocs on el temporal ho va desbastar tot, la comunicació va ser molt fluïda i més el dia abans, el més lògic, es que aquí també s’hagués actuat igual oi i més en ple segle XXI. 

La indignació no és nomes de l’Ajuntament que va estar a l’Alçada i vigilant, si nò que també ho van estar els veïns del Barri de la Bauma, més espantats que mai i una tercera part dels indignats hi ha l’Associació Amics de l’església de la Bauma, que ara té més motius per estar-ho i amb raó, després de la campanya de recollida de signatures i de fer pregar per demanar la neteja de la llera del riu Llobregat, que per cert, va començar dilluns dia 20.

Despres de tot el que ha passat, demanem respostes; errors com el del dijous no es poden repetir. Cal una bona comunicació i evitar així cap desgràcia i ara més que es nota els efectes del canvi climàtic on situacions com les d’aquesta setmana poden ser molt més freqüents que no pas amb la regularitat de fins abans d’aquest temporal.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.