19/04/2024
Llegeix l' editorial d'aquesta setmana....

Text:Pere Sánchez

Una nova malaltia ha arribat per quedar-se, és un nou tipus de grip que està causant molt pànic que, al meu entendre, està injustificat .El fet que visquem en un món globalitzat, és lògic que les malalties traspassin fronteres, més enllà de la zona zero, en concret a Wuhan, a la Xina, amb aquest Coronavirus, anomenat covid19 .

El fet que no hi hagi vacuna ni remei, ha fet que la gent s’espanti i també l’economia. De fet, és la malaltia que més mal fa, la pròpia por, que no pas el Coronavirus Covid-19.

Amb això es va suspendre el Mobile a Barcelona i que s’havia de celebrar aquest dies.Llavors es deia que l’epidèmia era molt lluny de nosaltres, però vet aquí ,el passat cap de setmana es detecten nous casos i en concret al nord d’Itàlia, creant més histèria de la necessària.

La culpa la tenen aquells mitjans que informen de la malaltia de manera barroera, enlloc d’explicar de què tracta la malaltia, que es pot fer entre altres.Ara sabem més coses que fa un mes, ara sabem que els Coronavirus n’hem tingut molts al llarg de la nostra vida, un simple refredat és també un d’aquest tipus de virus.

Ara sabem també que la mortalitat és del 2%, una mica inferior que la grip comuna que s’encomana ràpidament, i que és lleu però que les persones que han mort, patien patologies prèvies i d’edat avançada.

El 2009 ja vam viure una situació així amb la Grip A, per cert avui dia és ja una grip comú i cada any ens vacunem, tot fa pensar que aquest Coronavirus es tornarà amb el temps una malaltia estacionària i llavors com la grip A, quedarà a l’oblit.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.