19/04/2024

Pla mitjà de l'organista Joan Seguí en el concert inaugural del Festival Internacional d'Orgue de Montserrat el 22 de juny de 2019. (Horitzontal)

Pels amants de la música clàssica, aquesta és la vostra notícia....

Foto d’arxiu :ACN

La primera vetllada anirà a càrrec de Jonatan Carbó i estarà dedicada a les víctimes de la covid-19 de la Conca d’Òdena

L’Abadia de Montserrat ha decidit mantenir el cicle de concerts d’orgue que ofereix habitualment cada estiu amb artistes que viuen i treballen a Catalunya. En un comunicat, el monestir explica que enguany s’havien de celebrar els deu anys del ‘Festival Internacional Orgue de Montserrat Cassià M. Just in memoriam’, però a causa de la crisi sanitària s’ha optat per traslladar el programa previst a l’any que ve. El cicle, que esdevé l’alternativa al festival, tindrà molt present la crisi per la covid-19. El primer dels concerts, interpretat per Joanatan Carbó, serà un homenatge a les víctimes, especialment a les que han patit la malaltia a la Conca d’Òdena. La resta del cartell el formen Juan de la Rubia, Miquel González i Izumi Kando.
El cicle de concerts tindrà lloc a les nou del vespre a la Basílica de Santa Maria els dissabtes 20 de juny, 25 de juliol, 8 i 22 d’agost. Malgrat l’accés serà gratuït, la capacitat de la basílica quedarà reduïda per complir amb la normativa de distància social que eviti el contagi de la covid-19. Per aquest motiu, des del monestir es recomana reservar una localitat a través del telèfon o del correu electrònic.

El concert inaugural, interpretat per l’organista Joanatan Carbó, professor d’orgue al Conservatori d’Igualada, oferirà un repertori marcat també per la proximitat. Començarà amb la famosa ‘Tocata i fuga en re menor’, de Johann Sebastian Bach, continuarà amb peces d’Arvo Pärt i de Max Reger i acabarà amb l’obra Pastoral, del P. Antoni Massana, i la ‘Fantasia en fa menor’ de Wolfgang Amadeus Mozart.

Cadascun dels concerts del cicle s’ha titulat ‘De Bach a…’, perquè tots els organistes inclouran en el seu repertori alguna obra de Bach, fins a arribar a autors més contemporanis. La intenció és no comptar només amb organistes “de proximitat”, sinó que també es pugui gaudir d’un repertori de músics propers.

El segon concert serà dissabte 25 de juliol i anirà a càrrec de Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i professor d’improvisació a l’ESMUC. El mestre Miquel González, director adjunt del Festival Internacional Orgue de Montserrat, serà l’organista del tercer concert, el dissabte 8 d’agost, que servirà per presentar el disc commemoratiu del desè aniversari del festival, enregistrat per ell mateix. Finalment, el darrer concert de proximitat serà el dissabte 22 d’agost a càrrec de l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada de Nguyen Huu Nguyen al violí i Vincent Fillatreau a la viola, que donarà una dimensió internacional al cicle.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares