25/04/2024
Aquest article t'interessarà....

Foto: Salut Gencat

La Catalunya Centra i Girona entren a la Fase 3, Barcelona i Lleida continuaran en fase 2 però Salut no descarta demanar que avancin abans del cap de setmana que ve.

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat la petició de Salut i Girona i la Catalunya Central passaran a fase 3 dilluns 15 de Juny. El Departament ha decidit finalment no incloure a la petició l’àrea de Barcelona i Lleida, que van entrar en fase 2 aquest dilluns. Salut al•lega que necessita uns dies per veure l’evolució de l’epidèmia i, si és l’esperada, proposaran que el canvi de fase es produeixi abans del cap de setmana que ve. Amb l’avenç de Girona i Catalunya Central, a partir de dilluns gran part de Catalunya -a excepció d’aquestes dues regions- estarà a la tercera etapa de la desescalada sota el comandament de la Generalitat.

Sanitat també ha donat el vistiplau perquè Galicia entri en la ‘nova normalitat’ a partir de dilluns i que el País Valencià, Ceuta, Ciudad Real, Toledo i Albacete (Castella-la Manxa), Lleó, Zamora, Palència, Valladolid i Burgos avancin a fase 3.

Madrid continuarà en fase 2 i la comunitat preveu demanar dilluns avançar a la 3 el 22 de juny, just el dia en què decaurà l’estat d’alarma i entrarà en vigor el decret de nova normalitat.

Que farem en Fase 3?

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), va publicar el passat dissabte 6 de Juny, la normativa que regirà la fase 3, que dóna més llibertat per les activitats tot i que es manté l’estat d’alarma. Amb aquest nou pas de desescalada les barres dels bars recuperen la seva activitat, els teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb un 50% del seu aforament, poden obrir casinos i bingos, les reunions podran ser de fins a 20 persones i es podrà fer congressos amb 80 assistents. Podran obrir tots els comerços sense límit de superfície, sempre que el seu aforament no superi el 50%, i es reobriran les zones comunes dels centres comercials. A més, es podran fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides als joves i infants.

Als bars, restaurants i hotels es permetrà consumir a la barra, sempre que es mantingui la distància de seguretat entre clients o grups de clients de dos metres. A més, les terrasses a l’aire lliure podran obrir el 75% de la seva capacitat.

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les seves zones comunes, sempre que no superin el 50% del seu aforament. Es podran fer activitats de turisme actiu i de naturalesa amb grups de fins a 30 persones. A més, es podran reobrir els centres reacreatius turístics, zoològics i aquaris amb un aforament màxim del 50%.

En matèria d’esports es permetran els entrenaments de caràcter mitjà en lligues no professionals federades i la celebració d’espectacles i activitats esportives.
En matèria laboral la preferència segueix sent el teletreball “sempre que sigui possible”. No obstant això, segons l’ordre del BOE, les empreses “podran elaborar protocols de reincorporació presencial a l’activitat laboral”, sempre d’acord amb la normativa laboral i de prevenció de riscos laborals que “hauran d’incloure recomanacions sobre l’ús d’equips de protecció adequats al nivell de risc, la descripció de les mesures de seguretat a aplicar, la regulació de la tornada al treball amb horari escalonat pel personal, sempre que això sigui possible, i la conciliació de la vida laboral i familiar”.

Aquesta serà la darrera de les 4 fases que clourà el 22 de Juny,dia que decau l’estat d’ alarma i alhora entrarà en vigor la nova normalitat fins que hi hagi la vacuna o un medicament que aturi la malaltia de la Covid-19

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares