25/04/2024

Pla general de la basílica de Montserrat amb l'aforament a la meitat per escoltar el primer concert del cicle d'orgue. Imatge del 22 de juny del 2020. (Horitzontal)

Entra i llegeix....

Fotos i Vídeo: Estefania Escolà

El músic Jonatan Carbó ha estrenat el cicle que substitueix el Festival Internacional d’Orgue

El Festival Internacional d’Orgue de Montserrat tenia la mirada posada en aquest 2020, l’any del seu desè aniversari, però la crisi del coronavirus va fer que l’organització decidís traslladar la celebració a l’edició del 2021. Malgrat tot, Montserrat ha volgut mantenir la seva aposta per la cultura i per aquest estiu ha programat un cicle de concerts d’orgue amb artistes “de proximitat”. El primer d’aquests concerts es va fer ahir dissabte, 19 de juny al vespre, en una basílica de Santa Maria amb l’aforament màxim ple. Unes 250 persones van assistir al concert de l’organista Jonatan Carbó, professor del Conservatori d’Igualada que, amb la música, va fer homenatge a totes les víctimes de la covid-19 i, en especial, a les de la Conca d’Òdena.

Pla mitjà de l’organista Jonatan Carbó.


Amb mascareta, gel hidroalcohòlic a l’entrada i guardant les distàncies de seguretat. La basílica de Montserrat va acollir aquest dissabte el primer concert del cicle d’orgue amb músics de proximitat que, enguany, substitueix el prestigiós Festival d’Orgue de Montserrat a causa del coronavirus.

L’organista vilafranquí Jonatan Carbó, professor del Conservatori d’Igualada, ha protagonitzat el primer dels concerts amb un homenatge a les víctimes de la covid-19. En declaracions a l’ACN, Carbó ha explicat que, d’una banda, el concert ha volgut expressar “la tristesa viscuda els darrers mesos, però també l’alegria i l’esperança perquè, malgrat tot, ens en sortim”.

Cadascun dels concerts del cicle s’ha titulat ‘De Bach a…’ perquè tots els organistes inclouran en el seu repertori alguna obra de Bach, fins a arribar a autors més contemporanis.

Pla general de la basílica amb el músic organista Jonatan Carbó.

El segon concert serà dissabte 25 de juliol i anirà a càrrec de Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona i professor d’improvisació a l’ESMUC. El mestre Miquel González, director adjunt del Festival Internacional Orgue de Montserrat, serà l’organista del tercer concert, el dissabte 8 d’agost, que servirà per presentar el disc commemoratiu del desè aniversari del festival, enregistrat per ell mateix. Finalment, el darrer concert de proximitat serà el dissabte 22 d’agost a càrrec de l’organista japonesa resident a Catalunya Izumi Kando, acompanyada de Nguyen Huu Nguyen al violí i Vincent Fillatreau a la viola, que donarà una dimensió internacional al cicle.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares