19/04/2024
Entra i llegeix....

Fotos Arxiu:ACN

Els nacionalistes bascos com EHBildu i els Gallecs BNG creixen en escons, VOX entra al parlament Basc, fracàs de Podem i els Socialistes.

El PP d’Alberto Núñez Feijóo ha obtingut la seva quarta majoria absoluta en les eleccions al parlament gallec d’aquest diumenge 12 de Juliol. Els populars han aconseguit 42 diputats, un més que fa quatre anys, amb el 99% escrutat. La majoria absoluta està en els 38 escons. En segona posició se situa el BNG, que puja 13 representants i n’aconsegueix 19. El PSdeG-PSOE es queda en tercera posició amb el mateix resultat que en els comicis del 2016: 14 escons. En canvi, l’espai de Podem perd la seva representació. Cs i Vox, per la seva part, no han aconseguit entrar al parlament gallec. La participació ha estat del 58,9%, més de cinc punts més que en les passades eleccions.

En quan al País Basc,el PNB d’ Iñigo Urkullu ha guanyat les eleccions a Euskadi amb 31 diputats, tres més que en els comicis de fa quatre anys. Són resultats amb el 99% escrutat. La majoria absoluta està fixada en els 38. En segona posició continua EH-Bildu, que puja quatre representants i n’arriba als 22. El PSE-EE passa a ser tercera força amb un escó més, aconseguint-ne 10. En quarta posició se situa l’espai de Podem, que es queda amb 6 escons, 5 menys. Per darrere hi ha la coalició de PP i Cs, que obté 5 representants, baixant-ne quatre respecte als 9 que tenien els populars en solitari. Vox entra per primer cop al parlament basc amb un diputat. La participació ha estat del 52,8%, set punts menys que fa quatre anys.

Pla curt del lehendakari Íñigo Urkullu. Imatge del 4 de juny del 2019 (horitzontal)
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares