25/04/2024
Entra i llegeix....

El jutjat de Manresa demana el seu ingrés a un mòdul psiquiàtric

El magistrat del jutjat d’instrucció número 4 de Manresa ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home amb trastorn mental acusat d’agredir quatre mossos a Moià. A més, el jutge he demanat el seu ingrés en un mòdul psiquiàtric.

Els fets van tenir lloc el passat 18 de juliol quan els agents acompanyaven un equip del SEM que havia de traslladar l’home a un centre psiquiàtric. Els policies van ser agredits amb arma blanca –dos d’ells amb ferides de gravetat– i van aconseguir reduir l’individu d’un tret al braç. El jutge considera que existeixen indicis de la seva participació en quatre delictes d’homicidi en grau de temptativa lesions i atemptat a l’autoritat. També creu que hi ha risc de reiteració delictiva.
El 18 de juliol l’home havia de ser traslladat, de manera involuntària, per ser ingressat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Segons es relata en l’escrit del jutge, un cop els policies i el SEM van arribar al domicili, van parlar amb el pare de l’home, qui els va obrir la porta. En un principi, la persona que havia de ser traslladada es va mostrar tranquil·la i va accedir a ser trasllat a l’hospital. L’home va dir als agents que se n’anava a vestir ja que es trobava en pijama. Un cop a dins l’habitació, acompanyat per un sergent i un agent, l’investigat es va ajupir i va treure una katana de grans dimensions del costat del llit.

L’individu es va dirigir contra els agents i va realitzar un atac ràpid amb l’espasa de dalt a baix. Aquest moviment va provocar que reculessin per esquivar-lo i van sortir de l’habitació. Al menjador es van produir diversos atacs als agents i, en un d’ells, un dels policies va perdre un dit i tres més de manera parcial per intentar aturar el cop de la katana. Els agents també van intentar reduir-lo amb una pistola Taser, però no van poder.

Finalment, després d’alguns trets de pistola per intentar dissuadir l’home que continués agredint, un agent va disparar-li al braç amb l’arma de foc i va aconseguir fer-li caure la katana, abans de detenir-lo.

Els Mossos d’Esquadra van trobar al domicili un important arsenal de katanes, ganivets i arcs, entre d’altres objectes.

L’home s’enfronta a penes de presó d’entre 5 i 10 anys per l’intent d’homicidi en grau de temptativa, sumat als delictes de lesions i atemptat contra l’autoritat.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares