25/04/2024

Pla mitjà d'una sanitària obrint una carpa del SEM a Terrassa mentre un noi accedeix a fer-se la prova PCR. Imatge del 7 d'agost del 2020 (horitzontal)

Entra i llegeix....

La ciutat de Vic en risc molt alt de rebrot.

La regió sanitària de la Catalunya central té un total de 7.077 casos confirmats per PCR, 32 més. La xifra s’eleva a 8.828 si es tenen en compte les altres proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 1.623 persones en aquesta regió, cap en les últimes hores. El risc de rebrot se situa en 104,95 i segueix a la zona vermella, que havia abandonat a l’abril. En les últimes setmanes, el risc de rebrot havia registrat diverses ondulacions, però s’havia mantingut dins la franja de risc moderat. La taxa de reproducció del virus és d’1,49 i la taxa de confirmats per PCR per 100.000 habitants és de 39,60. Hi ha 22 pacients ingressats, 3 a l’UCI.

Dins d’aquesta zona, la ciutat de Vic té un risc molt alt de rebrot, situat en 392,88, i una Rt d’1,91. En l’última setmana s’hi han confirmat 62 casos, més del doble que en l’interval anterior, quan se’n van notificar per PCR 37. Tot i això, els hospitalitzats per covid-19 són dos, cap a l’UCI.

El Mapa de la esquerra correspon al mes de Juny i el de la dreta es del mes d’agost d’enguany.

L’ OMS diu que la pandèmia pot durar menys de 2 anys

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus durant una roda de premsa sobre la situació del coronavirus (COVID-2019), a Ginebra, Suissa,

L’Organització Mundial de la Salut espera que la pandèmia de coronavirus sigui menor que la grip espanyola de 1918 i duri menys de dos anys, va dir divendres el cap de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, si el món s’uneix i aconsegueix trobar una vacuna.

L’OMS sempre ha estat prudent en fer estimacions sobre la rapidesa amb què es pot tractar la pandèmia mentre no hi hagi una vacuna provada.Tedros va dir que la grip espanyola de 1918 “va trigar dos anys a detenir-se”.”I a la nostra situació ara amb més tecnologia i, per descomptat, amb més connectivitat, el virus té millors possibilitats de propagar-se, es pot moure ràpidament perquè estem més connectats ara”, va dir en una roda de premsa a Ginebra.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares