25/04/2024
T'agrada la lectura? aquesta es la teva notícia....

Zenobita edicions, per encàrrec de l’Ajuntament de Rajadell, acaba de publicar el primer volum de Cases i masos de Rajadell, una obra dividida en dos llibres que té per objectiu recórrer les edificacions centenàries d’aquest municipi del Bages dividit en quatre parròquies o pobles: Monistrolet, Rajadell, Sant Amanç i Vallformosa. El primer volum recull la història de les cases i masos del sector sud de Rajadell, límit marcat per la riera de Rajadell, que transcorre de ponent a llevant. Les cases que s’han documentat i estudiat són aquelles que tenen una antiguitat superior als cent anys i les històries que s’hi recullen abasten des dels orígens, si es coneixen, fins als propietaris actuals.

Seguint aquests criteris històrics i geogràfics, les cases s’han agrupat en sis capítols encapçalats cada un amb un mapa amb la localització dels edificis analitzats i un esquema o arbre genealògic dels hereus o propietaris de les cases: El castell, El Veïnat, El Pla de les Cireres, El Racó, Valldòria i Les Casetes. El segon volum, que ha d’aparèixer el mes de gener del 2021, documentarà el sector nord de Rajadell, les cases i masos de Monistrolet, Vallformosa i Sant Amanç, i els masos medievals dels quatre pobles.

L’autor, Ernest Molins Roca, ha publicat diverses obres amb Zenobita edicions, entre les quals Fals, les cases (2009), Fals, la història (2016) i Camps, les cases i la història(2019).

El diumenge 6 de setembre, organitzat per l’Ajuntament de Rajadell, s’ha fet la presentació del primer volum a l’espai a l’aire lliure del poliesportiu de la població amb gran assistència de públic.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares