19/04/2024

Imatge àeria de l'acte central de la mobilització de l'ANC a la plaça Letamendi de Barcelona. 11 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Vols saber com ha anat? entra i llegeix....

S’han realitzat 131 mobilitzacions per tot Catalunya amb una participació 59.500 persones inscrites

L’Assamblea Nacional Catalana(ANC) ha celebrat aquest divendres 11 de setembre els seus tradicionals actes de l’Onze de Setembre en la seva versió més descentralitzada i amb aforament limitat degut a la pandèmia de coronavirus. En total, s’han realitzat 131 mobilitzacions amb una participació 59.500 persones inscrites. A Barcelona, l’acte central s’ha celebrat a la Plaça Letamendi amb connexions a les concentracions que s’han fet arreu de Catalunya, amb un homenatge a Julian Assange, la presentació del repte solidari xarxaindependència.cat i amb els discursos dels representants de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural i l’ANC, que han tancat l’acte.
La mobilització d’enguany ha estat descentralitzada per tal d’evitar el màxim de desplaçaments, reduir la mobilitat i evitar aglomeracions. Finalment hi ha hagut, segons ha informat l’ANC, 131 mobilitzacions amb una participació 59.500 persones. A les darreres hores s’han autoorganitzat nous punts de concentració, tenint en compte totes les mesures i restriccions sanitàries, que s’afegeixen a la llista d’actes per a aquest Onze de Setembre.

Des de l’entitat es va calcular 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi ha hagut d’accedir amb mascareta i hi ha hagut gel hidroalcohòlic a les entrades, on s’ha comprovat si s’ha registrat. En un primer moment, la més multitudinària es preveia a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

Pla general de la concentració de l’ANC a la plaça Catalunya, amb els concentrats mantenint la distància de seguretat.

A les 17.00 han començat gran part de les mobilitzacions arreu del territori i una hora després han tingut lloc els actes territorials. A les 17.14 han obert les portes a l’acte central de l’ANC a la plaça Letamendi de Barcelona presentat per Joan Solé i Mònica Socias, on també hi ha participat Adrià Alsina i Antonio Baños.

Durant l’acte s’han ofert imatges de les concentracions que s’han realitzat per tot Catalunya i els presentadors les han anat comentant. Una idea que s’han anat reiterant en les connexions amb municipis de Catalunya com Vic és que aquesta ha estat “la mobilització més gran d’Europa en l’època covid”. També s’ha connectat amb Girona, Lleida i Tarragona.

També s’ha presentat el repte solidari xarxaindependència.cat que acumula “més de 10.000 vincles solidaris” i s’ha fet un homenatge a l’activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange. “Volem donar suport a qui ens va donar suport fa tres anys amb qui es va posar al costat de les urnes”, ha dit Joan Solé. També s’ha recordat als independentistes presos.

L’acte polític central a la plaça Letamendi ha acabat amb els discursos del president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera; el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie.

Pla general de l’escenari de l’acte central de la mobilització per la Diada, a la plaça Letamendi de Barcelona, amb Elisenda Paluzie (ANC), Marcel Mauri (Òmnium Cultural) i Josep Maria Cervera (AMI).

Protecció Civil assegura que “el compliment dels requeriments i recomanacions” ha estat “la tònica general” als actes

Protecció Civil ha assegurat que no hi ha hagut cap incident rellevant en cap de les concentracions convocades per l’ANC per celebrar la Diada i avalen el “compliment generalitzat” de les mesures de prevenció. Segons el cos, “el compliment dels requeriments de Salut i les recomanacions de Protecció Civil” ha estat “la tònica general” en totes les concentracions a 112 poblacions arreu del territori català.

Una rua amb centenars vehicles reivindica la llibertat dels líders independentistes a la presó de Lledoners

Una rua amb centenars de vehicles ha recorregut durant 2 hores les principals artèries viàries del Bages per arribar, al voltant de les 8 del vespre, als entorns de la presó de Lledoners.

La caravana de cotxes ha passat pels municipis de Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Manresa, Sant Vicenç de Castellet i Sant Salvador de Guardiola. A Lledoners, la rua ha estat rebuda per desenes de persones que els esperaven amb estelades i pancartes reivindicatives.

La caravana ha coincidit amb l’acte de Joan BonaNit, que a un quart del nou del vespre saluda els presos independentistes. Tots ells han respost des de l’interior de la presó amb un “bona nit”.

Detall de la rua de vehicles passant per costat de la presó de Lledoners amb desenes de persones esperant-los. 11 de setembre de 2020.
La rua de vehicles amb la presó de Lledoners a l’esquerra.
Moment en què Joan Bonanit diu ‘bona nit’ als líders independentistes empresonats a Lledoners.
Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares