19/04/2024
Entra i llegeix..

Primers casos de la Covid a les escoles del Bages Sud

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet confirma que l’Escola Sant Vicençdos grups confinats després que s’hagi produït un cas positiu de Covid19 a cadascuna de les dues classes.

Aquest matí els professionals del Centre d’Atenció Primària de Sant Vicenç de Castellet han fet les proves PCR a la resta d’alumnes de les dues classes.

Màxima prudència

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat col·lectiva de les famílies i demana a la comunitat educativa que davant els primers símptomes de Covid s’eviti anar a l’escola.

S’espera que els alumnes que han donat positiu es recuperin aviat i els dos grups puguin tornar al centre en breu.

El consistori Santvicentí defensa que les escoles són espais segurs i que en tot moment se segueixen els protocols que estableix el Departament de Salut.

Ministre Illa:La segona onada és de menor intensitat

Foto d’arxiu ACN

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que la segona onada de la covid-19 és “substancialment diferent” a la primera perquè és de “menor intensitat i velocitat” i també perquè afecta persones més joves, amb un alt percentatge d’asimptomàtics. Durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés, Illa ha insistit que això no significa que s’hagin de “minimitzar els riscos” i que “cal estar preparats per a tots els escenaris”. En aquest sentit, ha instat a “reforçar” l’atenció primària, “on recauen la major part dels diagnòstics”. Illa també ha dit que la situació no és igual a totes les CCAA i que no totes les comunitats estan en “ascens”.De fet, ha detallat que algunes com l’Aragó o Catalunya, que a l’estiu van registrar increments, “ara es troben en descens o a l’altiplà”. “Madrid constitueix la principal preocupació en aquests moments”, ha afegit.

Durant la seva intervenció, Illa ha avançat que ja s’està perfilant l’estratègia de vacunació de la covid-19 quan hi hagi una vacuna disponible. El ministre ha detallat que es farà de manera seqüencial, prioritzant els col•lectius més vulnerables.

“L’accés general a la vacuna encara tardarà algun temps”, ha dit, tot afegint que cal interioritzar que la mascareta, el distanciament social i les mesures d’higiene “ens acompanyaran alguns mesos”.

El Procicat aprova reduir grups de 10 a 6 persones a les reunions socials

 El comitè de direcció del Pla Procicat a proposta del comitè tècnic, ha aprovat aquest dimecres al matí la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació no s’aplica a persones convivents. Per contra, l’òrgan ha anunciat que, ara per ara, no es tancaran els parcs infantils, tot i que considera necessari “reforçar” les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte i els elements de control per part de les administracions públiques locals.Segons expliquen, en un comunicat, la decisió de limitar a sis persones les reunions socials té com a objectiu reduir el nombre de contagis per la covid-19 que ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. D’acord amb aquesta mesura també se situa en sis el topall de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses.

Pautes per a les famílies i els ajuntaments pels parcs infantils

Per contra, la direcció del Procicat ha decidit per ara no tancar els parcs infantils. No obstant això, reconeix que el seu ús suposa un risc de contagi, especialment per presentar superfícies de contacte freqüent elevat, per fer coincidir infants de grups de convivència estable diferents, i per la dificultat per mantenir les distàncies i aglomeracions en els espais d’ús compartit simultani.

El Procicat recorda que cal “un ús racional” dels parcs infantils i demanen a les famílies que no s’hi accedeixi si ja hi ha un nombre important d’infants en aquell moment. També proposen limitar el temps d’ús a un període inferior a l’habitual i buscar activitats i jocs d’esbarjo alternatius a l’ús de gronxadors o tobogans. A més, recorden que cal que els infants practiquin la higiene de mans abans d’accedir-hi i també de forma freqüent mentre en fan ús.

En paral·lel demanen a les famílies que es mantingui la distància de seguretat interpersonal amb els infants d’altres grups de convivència per evitar el contacte físic, especialment en els accessos als equipaments. També recomanen que un únic adult acompanyi als infants, per reduir el nombre de persones, així com no seure als bancs a l’interior dels parcs infantils per evitar sobreocupació de l’espai.

Pel que fa a les pautes per a les administracions locals, l’òrgan interdepartamental insta a reforçar els missatges informatius en els accessos als parcs infantils relatius a evitar aglomeracions i mantenir distàncies de seguretat interpersonal. De fet, hauran de reduir els aforaments per a fer-ho possible en espais d’afluència important de forma habitual -aplicant percentatges del 50% amb caràcter general-, i podran tancar-ne els de major concurrència on no es puguin garantir distàncies ni evitar aglomeracions. A més demanen que s’incrementi la neteja i desinfecció especialment d’espais que presentin superfícies de contacte (gronxadors, tobogans, baranes i escales, superfícies d’escalada, etc.), d’espais tancats o semitancats (casetes de joc, túnels o tubs), equipaments per a fer exercici, bancs, taules o papereres.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares