25/04/2024

El consistori demana ajut per retirar la vegetació i construir una escullera

Tenint en compte la problemàtica que pateix Castellbell i el Vilar en relació a les crescudes del riu quan hi ha temporal i el conseqüent cost de les actuacions de reparació i manteniment, l’Ajuntament s’ha presentat a la convocatòria de subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per aconseguir finançament per portar a terme dues accions.

Manteniment

Per una banda, s’ha acollit a la línia de subvencions de manteniment i conservació de lleres-conques internes. L’objectiu és retirar la vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua per la seva excessiva densitat, erradicar la vegetació invasora i  retirar els arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant una poda. L’actuació es preveu en una superfície de 59.000 metres quadrats i 1’25 quilòmetres de longitud. El cost de l’acció és de prop de 105.OOO euros.

Protecció

El consistori també opta a la línia d’actuacions de protecció d’avingudes en zona urbana de conques internes. La intenció és poder construir una escullera per millorar la seguretat del tram del riu Llobregat al seu pas per La Bauma. El cost de l’obra és de 330.890 euros. Es demana una subvenció del 80% del cost.

Avís
Aquesta notícia prové d’una nota de premsa que l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar distribueix a diferents mitjans de comunicació ,entre ells el nostre digital local Castellvilarenc.infó i no som responsables de la mateixa.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares