19/04/2024

Pla obert on es pot veure un sanitari fent una prova PCR a un veí del barri de Balàfia de Lleida en el marc del cribratge massiu per trobar asimptomàtics de covid-19, el 28 d'agost de 2020. (Horitzontal)

Vols conèixer tots els detalls? entra i llegeix

Els darrers 5 dies només s’han donat positiu 8 persones.

Lleuger augment dels casos a Castellbell i el Vilar, tot i així, la situació ha canviat respecte a fa una setmana que era bastant preocupant amb un augment sobtat de 26 casos, cosa que va fer sonar les alarmes, ara per ara sembla que la situació si no canvia res, és de control.

Actualment l’índex de rebrot ha passat de 1.120 de la setmana passada a 2489 ahir divendres 30 de Novembre, passant a encapçalar els municipis amb risc molt alt. La mitja de Catalunya és 904 (la setmana anterior vam arribar a 887) estem bastant per sobre de la mitjana. Pel que fa al diagnòstic de casos positius al poble (amb PCR) en els darrers 14 dies = 30 (de dilluns 26 a divendres 30 de Novembre 8 casos positius, totes asimptomàtiques). La taxa de reproducció de contagi = 2,93 (1’ 57,la setmana anterior) és a dir, que el risc de contagi és perillós, probable i molt alt.

Per això es demana tant des de Protecció Civil com l’ajuntament de Castellbell i el Vilar no abaixar la guàrdia i una màxima responsabilitat de tots els veïns i veïnes del municipi, el que preocupa al consistori és que la Guàrdia Municipal, ha detectat molts incompliments de les mesures i restriccions vigents entre el col·lectiu de Joves.

Des del 26 de Març, data que es va detectar el primer cas de covid amb prova PCR a Castellbell i el Vilar fins ahir el total de positius que ha tingut el nostre poble, és de 65.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares