25/04/2024

Després d’uns mesos de retard del previst a causa de les obres de l’esvoranc de l’AVE a un dels túnels de la Gornal A Barcelona i que va impedir posar en funcionament a mitjans de novembre els metros comarcals (Llobregat/Anoia) ; Des d’avui dissabte,9 de Febrer es posa en marxa.

El passat cap de setmana es va posar en circulació els trens que des d’aquell incident no circulaven des de L’estació de la Gornal i fins Plaça Espanya, des de llavors els trens dels Ferrocarrils de la Generalitat han funcionat amb normalitat, tret d’alguna excepció que per algunes obres de millora per aquesta posada en marxa del metro del Llobregat, van fer posar en circulació algun autobús llançadora, la primera a mitjans de desembre a Manresa i l’última a Olesa la setmana passada.

Amb la posada en marxa dels nous metros comarcals, el metro del Llobregat que uneix Manresa -Barcelona Hi haurà dos horaris, segons la generalitat. Un anomenat Hora punta que anirà de 7 a 9 del matí, i que consistirà en un tren cada 20 minuts davant dels 60 actuals; L’Hora Plana per la resta del dia, els trens aniran cada 30 minuts, davant un tren per hora actual, 1 de cada 2 trens farà transbordament a l’estació Martorell enllaç.

L’Impuls dels metros Comarcals del Llobregat i de l’Anoia, respon al creixement demogràfic de les poblacions per on passa els trens, ja que segons una enquesta per l’any 2011 s’espera que la xifra arribi als 150.000 usuaris anuals enfront dels 116.000 del 1991..

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares