25/04/2024

La Beca té el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, que enguany estrenarà l’espectacle guanyador en el marc de la seva 15a edició

Els mallorquins la Fornal d’Espectacles i la Cia. Mov-i-ments han estat escollits com a guanyadors de la segona edició de la Beca Innovació en Cultura Popular per la seva proposta de l’espectacle L’amor de les tres taronges. La Fundació Jaume Casademont va celebrar divendres l’acte de lliurament de les Beques Jaume Casademont, entre les quals hi ha la d’Innovació en Cultura Popular, convocada per segon any consecutiu per la Fundació Jaume Casademont i, com a mercat associat, la Fira Mediterrània de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, Llet Nostra i l’Ens de Comunicació Associativa.

L’amor de les tres taronges forma part de l’aplec de rondalles mallorquines recollides per Mossèn Antoni Maria Alcover. La proposta de la Fornal d’Espectacles i la Cia. Mov-i-ments és crear un espectacle basat en aquesta rondalla, multidisciplinari, on es combini la narració, el gest i el teatre de titelles. L’objectiu és proposar un viatge pel llenguatge del gest com a eix central, però apostant a la vegada per la modernitat. La Fornal, que des dels seus inicis ha tingut predilecció per l’escenificació de rondalles, va escollir la de L’amor de les tres taronges per tractar-se d’una de les rondalles més universals (coneguda a tota la Mediterrània i amb el seu origen a Àsia). Per embarcar-se en aquesta aventura han escollit com a companys de viatge a la Cia. Mov-i-ments, amb l’objectiu que aquest formació (nascuda per tal de divulgar el concepte del teatre visual), desenvolupés la vessant d’espectacle i reforcés la partitura visual.

La beca va adreçada a la producció i exhibició d’espectacles de cultura popular. L’objectiu de la iniciativa és impulsar la creació de nous espectacles basats en la cultura popular, moderns, actuals, atractius per al públic i capaços de crear sinèrgies amb diferents llenguatges artístics, com les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura o els museus.

El jurat de la beca està integrat per David Ibáñez, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa; Bienve Moya, Premi Nacional de Cultura Popular; Jaume Cruset, tècnic de Cultura Ajuntament de Girona; Manel Vilanova, de Xarxateatre, i Carme Jariod, coordinadora pedagògica de l’Escola de la Festa del Campus de Cultura Popular. A l’hora de fer les valoracions de les 28 propostes presentades, el jurat té en compte l’interès artístic i cultural i la qualitat i viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.
La beca està dotada amb 5.000 €. L’espectacle guanyador s’estrenarà en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2012. A més, la Beca inclou la contractació de l’espectacle per part de l’Ajuntament de Girona, un altre dels socis del projecte, per ser representat durant l’any posterior a l’estrena.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.