19/04/2024

La Joanna no es va imaginar fa pocs dies el rebombori que es va crear arran de la realització d’un reportatge sobre dos toms amb més de mil receptes i que tenen la peculiaritat que la majoria tenen nóm de dona .

Fins fa poc , la Joanna , no sabia que fer-ne i desconeixia la valor que en tindrien, tant va ser així que va confiar amb algú que te coneixements en cuina com en Josep Belmonte .

En Josep va ser qui es va adonar de la importància d’aquest dos toms, donat que estava escrit en llapis i amb molta cura i paciència , en cada una de les mil receptes , s´expliquen amb detalls el significat dels components .

Tot aixó be a principis del Segle XX , Rafael Martínez , avi de la Joanna , era mariner de la marina mercant , mentre feia escala a molts dels ports d’arreu del món va poder provar la cuina que és feia , i ho va anotar al seu llibre aixó si en alguns ho va adaptar al seu gust .

Aquestes receptes les van provar els mateixos mariners del vaixell , gairebé un segle mes tard unes receptes desconegudes , tres d’aquestes mil receptes seran degustades al mon sant Benet el proper Agost .

Com va arribar fins aquí ? , Un cop a les mans del Sr Belmonte, ell va veure que aquests dos llibres a part del valor sentimental per la Joanna, era molt significatiu i diferent, tant que va demanar que especialistes de la Fundació Alícia que ho van estudiar .

En Rafael ni es va imaginar que els seus dos llibres arribarien a bon port. Almenys es conservin durant molts anys .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.