19/04/2024

Castellbell i el Vilar , ha celebrat aquest diumenge 7 d’octubre . l’any Europeu d’envelliment actiu . l’acte ha començat a les 10 del matí a les portes del casal del pensionista de Castellbell i el Vilar , on ha començat una caminada amb el següent recorregut . Joaquim Borràs , camí del Puig , Bellavista , Carrer dels Bastoners , el Vilar , el Genovès i per acabar la Plaça Esteve Biosca .

Tots els participants anaven amb la samarreta blanca i el logo de l´Ajuntament de Castellbell i el Vilar , i inscripció en la que deia any Europeu de l’envelliment actiu ., que es va donar com a obsequi fa casi un mes amb motiu de l’homenatge a la vellesa .

A la Plaça Esteve Biosca , l’alcaldessa ha inaugurat el parc Saludable , on s’han instal•lat una sèrie d’aparells per realitzar exercici , que com ha dit Montse Badia , cal fer-ho amb moderació i sense sobreesforç ,.l´mateixa alcaldessa a explicat als assistents el funcionament dels mateixos , a més s´els ha entregat un full explicatiu a cada assistent .

Cal començar per la Bicicleta estàtica com a inici dels exercicis d’escalfament abans de fer els altres i serveis molt bé per el nostre sistema cardiovascular .

Caminador Elíptic : amb les mans agafades fer el gest de caminar , aconseguim movilitzar la majoria d’articulacions i muscles de l’organisme , molt útil per coordinar les extremitats tant superiors com exteriors i tambe per lesions de tipus articular , artrosis degenerativa o desprès d’una intervenció quirúrgica . persones amb problemes als genolls han de anar en compte amb el ritme .

Quàdruple Roda de Braços : colocar-se al centre i fer girar de manera simultània primer en una direcció i després en un altre ; Afavoreix el moviment de les espatlles , si es fa amb els dos braços alhora afavoreix la sincronització de moviments .

Triple Gir de Cintura : amb els peus al disc i agafant la nansa , fer girar el troc cap una banda i cap a l’altre ; aquest aparell treballa la musculatura obliqua de l’esquena Cal tenir la precaució de no fer moviments massa sobtats i és molt útil per aquelles persones que pateixen lumbàlgies . Doble Massatge Lumbar : Recolzar l’esquena als rodets de goma i moure’s amunt i avall a a la dreta i esquerra ; Amb aquest aparell, aconseguim de manera molt còmode la musculatura de l’esquena , molt útil per acabar la sessió d’entrenament i és recomana finalitzar tot amb uns bons estiraments .

Per acabar la festa i sota un sol radiant i bona temperatura , una xocolatada amb pastes ofert per a tots els assistents que han gaudit d´una matinal molt saludable . Cal recordar que fa dues setmanes es va aprovar per unanimitat en un ple municipal , la moció sobre aquest esdeveniment .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

1 thought on “Castellbell i el Vilar celebra l´any Europeu d´envelliment actiu amb la posada en marxa del primer parc saludable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.