20/10/2020

Els Mossos de l´ABP Bages ofereixen xerrades sobre la violència domestica als minicipis de la comarca


Des de l’Àrea de la Dona del Consell Comarcal del Bages, es va sol·licitar la col·laboració del Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial del Bages, per tal de dur a terme una Xerrada de “ Com afecta la violència Masclista al Joves”.El 4 d’octubre, la Cap del Grup d’Atenció a la Víctima de l’ABP Bages, la caporala Alba Garcés Palomo, va fer una Xerrada al Consell Comarcal del Bages, dins del Fòrum de Regidores i Regidors de la Dona de la Comarca del Bages.

La valoració va ser molt bona , i els diferents Ajuntaments es van mostrar molt interessats a sol·licitar Xerrades al Grup d’Atenció a la Víctima de l’ABP Bages, per tractar les problemàtiques de Violència a l’Àmbit Familiar i de Violència Masclista, inclusivament, per oferir-ho també a diferents Instituts d’Educació secundària de la Comarca. A les darreres dues setmanes, el GAV de l’ABP Bages, en el marc del Dia Internacional contra la violència de gènere (25/11/2012 ), ha realitzat diverses xerrades sobre Violència a l’àmbit Familiar i Violència Masclista, a diferents municipis de la Comarca, tals com Avinyó, Santa Maria d’Oló, Cardona o Moià, alhora que a hores d’ara hi ha planificades onze xerrades més.

Operació Grèvol

Foto : Mossos d´Esquadra

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra ha posat en marxa, un any més, el Programa Operatiu Estacional (POE) Grèvol amb motiu de les Festes Nadalenques. des del passat 3 de desembre, s’intensifica la presència policial uniformada en els principals eixos i zones comercials a través de patrullatges a peu per tal de prevenir fets delictius, sobretot furts, robatoris en establiments comercials i estrebades, i d’augmentar la percepció de seguretat. També s’incrementen els dispositius i patrullatges en mercats municipals, fires, polígons industrials, carreteres i autopistes i àrees de serveis del país.

El Pla de Seguretat Grèvol estarà actiu fins al 15 de gener, coincidint amb l’inici de la campanya de rebaixes, que, com cada any, comportarà una gran afluència de persones en els principals eixos i zones comercials.

Els principals objectius del Pla de seguretat del Nadal són:

– Prevenir i/o reduir la delinqüència que opera a Catalunya aprofitant les condicions específiques que es donen en aquest període.

– Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària i en els transports col·lectius de persones, tant públics com privats.

– Augmentar la percepció de seguretat.

– Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període, sobretot els que tenen lloc en zones d’oci nocturn on tindran lloc diverses celebracions.

El Pla Grèvol s’ha estructurat en dues fases, la primera de les quals es va posar en marxa durant el mes de novembre i ha consistit en contactar amb els comerciants per donar-los consells de seguretat amb l’objectiu de prevenir els fets delictius més habituals que es registren en aquesta època de l’any. També s’ha contactat amb els principals representants d’entitats relacionades amb el sector empresarial i comercial del país. La nova estratègia dissenyada busca més potenciar la qualitat en el contacte, potenciant l’intercanvi d’opinió entre sector comercial i policial.

En el marc d’aquesta primera fase informativa, enguany, per tal d’afrontar la campanya nadalenca i per fer arribar la feina policial al màxim de persones , els Mossos d’Esquadra han apostat per incrementar encara més les relacions de proximitat amb el teixit comercial.a través de les noves tecnologies. Per això, en aquesta edició s’han enviat per via telemàtica més de 6.000 correus a comerciants, botiguers i empresaris. Aquests missatges, amb consells de seguretat, es complementen amb les visites presencials que es realitzen als establiments comercials, a més de les reunions que també s’han mantingut durant els darrers mesos. . Aquest nou sistema d’arribar al teixit comercial i empresarial ja formarà part de la estratègia de la organització policial en totes aquelles campanyes realitzades al llarg d’un any.

La col·laboració i la coordinació que mantenen els Mossos amb els comerciants és un factor determinant alhora de mantenir els nivells de seguretat òptims, contribuint a reduir l’activitat delictiva pròpia d’aquestes dates. L’objectiu és treballar colze a colze amb tots els representants del teixit comercial del país per tal de detectar qualsevol incidència relacionada amb la campanya del Nadal i per minimitzar l’activitat delictiva que es registra durant aquestes dades a l’entorn dels eixos comercials on l’afluència de persones és molt elevada.

La segona fase del pla Grèvol va entrar en funcionament aquest dilluns a través de patrullatges i dispositius de seguretat encaminats a prevenir la delinqüència associada a l’augment de l’activitat comercial i empresarial i les celebracions d’aquesta època de l’any.

Treball conjunt amb altres operadors

Amb la finalitat de sumar esforços, els Mossos d’Esquadra es coordinaran amb tots els operadors implicats en la seguretat. Així doncs, s’intensificaran dispositius i accions coordinades amb les policies locals, les guàrdies urbanes, els vigilants municipals, les empreses de seguretat privada i els centres de recepció d’alarmes (CRA) de cadascuna de les demarcacions territorials.

Així mateix, amb l’objectiu de potenciar les accions d’interacció amb les empreses de seguretat privada, s’efectuarà la interlocució amb la Unitat Permanent d’interlocució Operativa amb la Seguretat Privada. Aquesta unitat s’encarregarà de facilitar la coordinació i l’intercanvi d’informació entre la Policia de la Generalitat i les empreses de seguretat privada.

En el marc del Pla Grèvol, els Mossos d’Esquadra, coordinats amb les diferents Policies Locals, impulsaran també accions relacionades amb el fenomen top manta, que genera importants perjudicis sobre l’activitat comercial i industrial. Aquests dispositius s’efectuaran en aquells punts i zones on la policia té detectada la possible presència de venda ambulant.A banda d’aquests dispositius, els Mossos d’Esquadra continuaran treballant, des de la vessant d’investigació per tal de desmantellar els grups delictius que hi ha al darrera dels venedors de top manta.

Cap d’Any i Cavalcada de Reis

Pel que fa a les celebracions de la nit de Cap d’Any, s’intensificaran els dispositius policials a l’entorn de les zones d’oci nocturn que aquella nit ampliaran els horaris de tancament al públic. Es tracta de prevenir qualsevol incidència derivada de possibles baralles o problemes d’ordre públic, així com de garantir la convivència en l’espai públic. En aquestes zones també s’establiran controls de trànsit. Durant la cavalcada de reis s’implementaran dispositius específics, atès la gran afluència de persones que es concentraran en els diferents municipis.

Garantir la seguretat a les carreteres i al transport públic

L’increment del transport de persones i mercaderies, tant a la xarxa viària principal catalana com en els transports públics durant el període de Nadal implica un augment de les incidències relacionades tant amb la seguretat viària com amb l’activitat delictiva associada a la mobilitat. Per això, des de la Divisió de Trànsit s’implementaran accions en horaris i dates específiques com les corresponents a dinars i sopars d’empresa que durant aquest període s’incrementen de forma notable. Es tracta de controlar, d’una banda, conductes incíviques al volant provocades pel consum d’alcohol i /o grogues, i de l’altra, intensificar la vigilància en la xarxa del transport suburbà i a l’aeroport de Barcelona.


La coordinació dels diferents cossos de la comarca del Bages

L’operatiu grèvol a la comarca del Bages, l’integraran Mossos d’Esquadra, les policies locals de: Manresa, Sallent, Navàs, Artés, Cardona, Sant Joan de V, Santpedor, Súria, Sant Fruitós de B, Moià, Sant Vicenç de C i els vigilants municipals de: Balsareny, Navarcles, St Salvador de G, Monistrol de M, El Pont de Vilomara i Rocafort, Calders, Castellbell i el Vilar i Castellgalí. Aquest treball conjunt implica la coordinació per donar el màxim d’eficiència i eficàcia en la prevenció i resposta als objectius de l’operatiu. Una part d’aquest treball conjunt el reflecteix el patrullatge mixte, format per agents dels diferents cossos policials, no obstant cada cos policial realitzarà les seves tasques habituals i es compartiran problemàtiques per avaluar-ne les causes i conseqüències i afrontar-les amb un treball conjunt i integral.

El dia 3 de desembre a les 12h es va iniciar la campanya amb una xerrada a Ràdio Manresa per part del sotscap de la Abp Bages, l’inspector Manuel Sanchez. El dia 4 de desembre a les 13.30h es va fer una presentació de la campanya a la Cambra de Comerç de Manresa, amb la participació del cap i sotscap de l’Àrea Bàsica Policial del Bages, l’intendent Joan Carles Escobar i l’inspector Manuel Sanchez, respectivament. L’acte va reunir representants de diferents col·lectius: de la Cambra de Comerç, de la seguretat privada de la comarca, de les UBIC,s (unió de botiguers i comerciants), de les Policies Locals de Manresa, de Sant Vicenç de Castellet i de Cardona, d’altres associacions comarcals i de ciutadans a títol personal. A l’acte també van ser presents representants dels cossos policials estatals (guàrdia civil i cos nacional de policia) que també participaran, dins el seu marc competencial, en la prevenció i persecució del delicte.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: