19/04/2024

Foto: Protecció Civil Castellbell i el Vilar

Aquest dissabte 26 de gener , ha tingut lloc en el nostre poble un simulacre del pla INUNCAT (Pla d’emergència per inundacions). L’exercici, de caràcter tècnic, s’ha desenvolupat a l’Ajuntament, on s’ha ubicat el centre de comandament. Ha intervingut tot l’equip de govern, així com dos tècnics de protecció civil i el responsable comarcal, a més dels vigilants i voluntaris de protecció civil local.
S’han estudiat diversos aspectes i actuacions de coordinació i gestió en cas d’emergència per inundació (per pluges abundants o “gota freda”, crescudes de torrents, etc), amb evacuació de persones en zones vulnerables; atenció de la població evacuada en els centres d’acollida pre-establerts (alimentació, atenció sanitaria, accesibilitat a les persones amb problemes de mobilitat, etc.).
També està en previsió de fer simulacres dels plans INFOCAT (incendis), NEUCAT (nevades) i PLAQSECAT (risc per accidents químics).
Per part del nostre Ajuntament, ens informen que estan preparant xerrades informatives amb associacions de veïns i entitats, per donar a conèixer a la població aquests plans i com ha d’actuar en casos d’emergència (auto-protecció).
Finalment, s’ha valorat molt positivament la realització d’aquest exercici. Val a dir que el nostre municipi, ha estat un dels primers a portar a terme aquest simulacre a nivell comarcal.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.