17/04/2021

El Consell Comarcal del Bages vol potenciar l´economia verda de la Comarca

Foto Consell Comarcal

Consolidar el Bages com a regió verda, potenciant el sector empresarial lligat a la sostenibilitat i la denominada economia verda, i promoure el creixement econòmic sostenible. Aquest és el principal objectiu del projecte Regió Verda, que s’ha presentat aquest migdia, liderat pel Consell Comarcal del Bages i que durà a terme conjuntament amb Pimec Catalunya Central i Cambra de Comerç de Manresa.

Entre les accions previstes en el projecte, que es desenvolupa durant el primer semestre d’aquest 2012, hi ha iniciatives per promoure i donar valor al sector del Bages, per generar oferta i demanda laboral i per millorar la qualificació dels futurs professionals del sector.

Aquest programa té un finançament de 85.000 euros, inclosos en la subvenció del milió d’euros que el Ministerio de Industria, Turismo y Comercio va donar al Pacte Territorial del Bages per dur a terme actuacions de diversificació i dinamització industrial a la comarca.

Hi ha previstes 9 accions diferents que volen, entre d’altres, analitzar el teixit empresarial verd del territori, promoure i difondre les iniciatives empresarials més destacables i innovadores i fomentar sinergies i col∙laboracions entre empreses; sensibilitzar el teixit industrial del Bages perquè incorpori la sostenibilitat com a eina per augmentar la seva competitivitat i les entitats locals perquè incorporin el concepte d’economia verda en les seves instal∙lacions; promoure la figura del gestor energètic a les empreses; i millorar i reforçar la formació en energies renovables i eficiència energètica a la comarca.


Les accions concretes que es duran a terme són:

Catàleg promocional d’empreses “verdes” del Bages, que detalli els productes i les activitats que desenvolupen.
Nova web promocional “Bages, regió verda”, que incorporarà informació del projecte, el catàleg promocional, etc.
Creació i dinamització de grups de treball en l’àmbit de l’economia verda del Bages, per tal de promoure accions per incentivar col∙laboracions i sinergies, accedir a grans licitacions, crear tallers de networking, suport a la internacionalització, etc.
Cursos per al personal de les entitats locals que fan tasques d’assessorament a emprenedors/ores i per als tècnics d’ajuntaments (insertors laborals, tècnics de promoció econòmica, etc.), per tal que coneguin com està el mercat del medi ambient i puguin assessorar correctament els emprenedors del sector.
Cursos de formació de gestors energètics a les empreses, per tal d’ampliar el coneixement energètic del personal de les empreses del Bages i, especialment, dels estalvis energètics, econòmics i ambientals potencials.
Programa d’eficiència energètica per a pimes, que inclou subvenció parcial per la realització de preauditories per valorar les capacitats d’estalvi, formació en temes energètics i elaboració d’un informe d’avaluació de resultats i difusió del programa a la resta de teixit empresarial.
Jornada adreçada al sector industrial de la comarca: “Com reduir costos mitjançant millores ambientals i inversions verdes a la indústria” en la qual s’exposaran eines i casos pràctics d’empreses del Bages que han aconseguit reduir costos i/o incrementar vendes incorporant millores ambientals. Per exemple: energia solar, biomassa, millores en il∙luminació, millores en processos productius, certificacions ecològiques, etc.
Jornada adreçada al sector públic de la comarca per exposar eines i casos pràctics de municipis que han aconseguit reduir costos i/o millorar el seu municipi, a partir d’il∙luminació LED, calderes de biomassa, mobilitat sostenible, etc.
Grup de treball per debatre sobre necessitats formatives del sector de les energies renovables i eficiència energètica al Bages i impulsar la realització del cicle formatiu en energies renovables a la comarca del Bages.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: