12/08/2022

Els Ajuntaments hauran de demanar autorització al PROCICAT per la celebracions d’actes culturals.

Foto:ACN

El Procicat, que ha d’autoritzar els equipaments i activitats culturals com a excepcions perquè puguin mantenir l’activitat, ha aprovat “prioritzar-les” tant si es fan a l’aire lliure –“temporals o extraordinàries“- com a l’interior, si compleixin “estrictes” mesures sanitàries i de seguretat: seient assignat, hora concertada, mascareta i registre de dades dels assistents. Amb tot, el Procicat manté que hi ha d’haver una autorització expressa de l’òrgan però clarifica els termes per resoldre la inseguretat jurídica, una circumstància que s’interpreta com un aval a les activitats culturals.
El Procicat estableix el procediment a través del qual els ajuntaments podran vehicular la tramitació i fixa els criteris per avaluar les peticions. D’una banda, diu que podran sol·licitar excepcions els equipaments culturals per a les seves activitats habituals, especialment, en casos que facilitin l’assistència de persones vulnerables als efectes de la covid-19, pels efectes de la calor i d’acord amb les mesures que preveien els plans sectorials del sector de la cultura, per a les quals “els ajuntaments hauran de fer un seguiment i control”.

D’altra banda, hi inclou també les activitats “temporals o extraordinàries” a l’aire lliure i amb seient assignat, amb les mateixes condicions.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: