26/02/2021

L´Agencia Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya alerta de practiques fraudulentes a internet

L’Agència Catalana del Consum recorda que el “Phishing” és una pràctica fraudulenta a Internet, a través de la qual s’utilitza il·lícitament un duplicat fals d’una pàgina web amb voluntat d’enganyar (aparença simulada d’una entitat bancària o financera) per aconseguir, fraudulentament, les dades personals i confidencials de la persona destinatària del correu electrònic trampa (contrasenyes i claus bancàries (PIN), números de compte i de targetes de crèdit, dates de caducitat…) amb falsos pretextos (verificar les dades, actualitzar el sistema, reactivar el compte, problemes de caràcter tècnic…) i fer-ne ús.
Una altra modalitat de Phishing són les ofertes falses de treball on una empresa fraudulenta us comunica la intenció fictícia de contractar personal laboral de confiança (lloc de comandament o similar, amb uns ingressos alts i ràpids dins d’un horari flexible i des de casa) amb la intenció d’apropiar-se de les vostres dades bancàries per a finalitats fraudulentes. Vigileu si esteu cercant treball en els portals d’Internet perquè, aleshores, podeu rebre correus personalitzats amb la mateixa intenció fraudulenta.
Per tant si rebeu aquest correu electrònic:
·No l’obriu i elimineu-lo directament.
·Desconfieu encara que imiti el logotip, les senyes d’identitat o la signatura de l’entitat bancària.
·No el contesteu ni davant de regals, promocions, urgències ni amenaces de bloquejar-vos el compte.
·No faciliteu les vostres dades privades d’accés als serveis bancaris.
·Bancs i caixes mai no us demanaran les claus secretes a través del correu electrònic i, si teniu algun dubte, contacteu amb la vostra entitat de confiança.
·No empleneu el formulari que us adjunten i no accediu a la pàgina web falsa que inclou el correu.
·Identifiqueu una pàgina web segura: passa de ser http:// a https:// (indicatiu de servidor segur). A més, a la part inferior del navegador hi ha un cadenat tancat.
·Instal·leu un programa de protecció (per virus, spam …).

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: