02/03/2021

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar insta al govern de Madrid a anular l´IVA en material escolar

Foto arxiu :Joanna Carod

El passat dimarts 9 d’octubre a la tarda és va celebrar el Ple Extraordinari de l´Ajuntament de Castellbell i el Vilar que va ser curt i va durar prop d’una hora , quedant aprovats els quatre punts del ordre del dia .

Es va aprovar per unanimitat , el nou reglament del servei d’arxiu Municipal ( SAM ) que consisteix en,aquest servei de caràcter administratiu i cultural , especialitzat en la gestió de documents de l´Ajuntament la seva custodia i la seva divulgació .

L´Ajuntament de Castellbell i el Vilar està adscrit al SAM a través d’un programa de manteniment d’arxius , que coordina l’oficina del patrimoni de la diputació de Barcelona .L’objectiu es regular, les condicions de l’ús del SAM , així com de l’arxiver itinerant , l’àmbit de gestió documental, l’accés a la reproducció , la documentació i la difusió del patrimoni del municipi .

El segon punt de l’ordre del dia , tambe aprovat per unanimitat , fa referència al reconeixement extrajudicial de crèdit . Aquesta moció consisteix a una factura de l’empresa Sorea pel cànon de subministrament d’aigua a l’escola Bressol Colors, per un valor de 88’70€ i que s’inclourà als pressupostos del 2012 .

El tercer punt del ordre , es vas aprovar amb els vots a favor de tots els regidors del PSC , els dos de CIU i el de ERC ,amb la abstenció del Regidor del Grup Independent .

Aquesta moció,contempla entre altres coses ,la relació econòmica del personal de les administracions públiques per incapacitat , per tant l´Ajuntament aprova que :

L´Ajuntament pagarà als seus empleats públics , aquells complements que recull en el reial decret , En el supòsit de malaltia comú o accident no laboral generin la seva hospitalització o intervenció quirúrgica , pagarà fins assolir el 100% de les retribucions . en el mateix cas però que no generi hospitalització ni cap intervenció quirúrgica el pagament s’assolirà fins al 50 % de les retribucions entre el primer i el tercer dia de baixa .En el cas d’assolir al 75 % de les retribucions pel mateix supòsit des del quart al vintè dia de baixa i a partir d’aquesta data fins a 90 dies la retribució arribarà al 100%.

L´Ajuntament estudiarà casos especials, com els embarassos o que hagin patit un acte de violència de gènere , si és el cas que la baixa hagi estat generada per aquest motius esmentats, s’assolirà al 100% de la retribució .

Finalment el darrer punt de l’ordre del dia que va ser aprovat per unanimitat per tots els patits , la moció fa referència a que .Degut a que la situació econòmica actual es insostenible i més tenint en compte la pujada de l´IVA , i que hi ha moltes famílies a Castellbell i el Vilar desocupades i amb molts pocs recursos , L´Ajuntament aprova que :

Instar al Govern Espanyol, que anul•li l´IVA, que fa referència al material escolar.I en Segon lloc. Instar al govern de la Generalitat a incloure als propers pressupostos, una partida d’ajuda per al material escolar .destinat a famílies desocupades o amb rendes molt baixes .

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Equip de Producció de Noticies

Més que un diari per a Castellbell i el Vilar

View all posts by Equip de Producció de Noticies →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: