18/05/2022

La diputada per Iniciativa per Catalunya​,​ Laura Massana, apadrinarà aquest dissabte a l´alcaldable Marcos Torres .

Foto arxiu : Laura Novo

Aquest dissabte 11 de Març, a les 11 del matí, tindrà lloc al Casino Borràs, l´acte de presentació del candidat a l’Alcaldia de Castellbell i el Vilar, per Iniciativa per Catalunya, el Sr Marcos Torres, que serà apadrinat per la diputada al parlament, la Sallentina Laura Massana.

Exposició pública del cens

Exposició CensS’ha iniciat el procés d’exposició pública del cens en període electoral i de rectificació de les dades per a les eleccions municipals i al Conselh Generau d’Aran que tindran lloc el 24 de maig. Des del dia 6 d’abril i fins al 13 d’abril els ajuntaments estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents dels seus municipis. La consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada o mitjançant l’exposició al públic de les llistes electorals, si no es compta amb mitjans informàtics suficients.

L’Oficina del Cens Electoral també disposa d’un servei de consulta de les dades per Internet (amb certificat electrònic), així com d’un telèfon d’informació (901 101 900). 

Durant aquest període, es poden presentar les reclamacions, davant de les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral o dels ajuntaments, per modificar les dades i sobre inclusió o exclusió del cens. També durant el mateix termini, els representants de les candidatures poden impugnar el cens de les circumscripcions que en els sis mesos anteriors hagin registrat un increment de residents significatiu i no justificat. L’Oficina del Cens Electoral farà públiques les rectificacions i notificarà als reclamants i als ajuntaments la resolució de les peticions el 17 d’abril.

La xifra provisional d’electors a Catalunya per a les properes eleccions municipals és de 5.376.193 (5.313.499 electors residents i 62.694 electors estrangers residents a l’estat espanyol), mentre que a les eleccions al Conselh Generau d’Aran és de 6.964.

Així mateix, les delegacions provincials de l’Oficina del Cens Electoral publiquen en el butlletí oficial de cada província (BOP) del 6 d’abril el nombre, els límits de les seccions electorals, els seus locals i les meses corresponents a cadascuna d’elles. Aquestes dades són provisionals, ja que fins al 13 d’abril els electors poden presentar-hi reclamacions. En el cas de les eleccions al Conselh Generau d’Aran es tracta d’un total de 9 municipis, distribuïts en 6 terçons, 9 districtes, 11 seccions, 16 meses i 14 locals electorals. Pel que fa a Catalunya, a les eleccions municipals hi ha 947 municipis, 1.240 districtes, 5.051 seccions, 7.989 meses i 2.699 col·legis electorals.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: