04/12/2023

Caixa d’Estalvis de Catalunya, Tarragona i Manresa, la primera gran caixa sorgida de la integració de tres entitats com a resposta als reptes que planteja el nou escenari financer, comença a operar demà, 1 de juliol de 2010.

Els presidents de les tres caixes integrades, Narcís Serra, Gabriel Ferraté i Manel Rosell, han signat avui l’escriptura de constitució de la nova entitat, en la que és la seu central de la nova caixa, a la Plaça Antoni Maura de Barcelona. L’acte, que marca oficialment l’inici de l’activitat de la nova entitat, ha comptat també amb l’assistència del director general de la nova caixa, Adolf Todó.

Narcís Serra, Gabriel Ferrate, Manel Rosell i el Castellvilarenc  Adolf Todo

Un cop formalitzada l’escriptura pública davant notari, aquesta queda inscrita en el Registre Especial de Caixes Generals d’Estalvi Popular del Banc d’Espanya i en el Registre Mercantil de Barcelona. La nova entitat comença a operar l’1 de juliol amb un nou NIF  a efectes contractuals, fiscals, de servei, etc.
La nova entitat serà la quarta caixa d’estalvis per volum d’actius consolidats (81.020 milions d’euros), crèdits a clients (62.088 milions), recursos de clients gestionats (70.009 milions) i comptarà amb una xarxa de 1.215 oficines i 8.000 empleats.
Les tres entitats van iniciar el procés de fusió anticipant-se a les noves situacions i moviments que s’estan produint en el sistema financer, iniciativa seguida posteriorment per la major part de les caixes d’estalvis.
Trets de la nova entitat
La nova Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa neix amb l’objectiu d’assolir el lideratge per qualitat de servei mitjançant innovadores formules de servei personalitzat. L’entitat estarà orientada a la banca minorista i la proximitat al client serà l’eix principal que marcarà una nova forma de caixa d’estalvis.
Les sinèrgies derivades del procés d’integració, els recursos que es rebran via Frob, la complementarietat de les xarxes així com la darrera operació de venda del 50% de les assegurances atorguen a la nova entitat unes posicions molt sòlides de solvència i liquiditat.

Fotos: Caixa Catalunya

Procés d’integració desenvolupat de forma exemplar, centrat en el servei al client
El procés d’integració que s’ha realitzat ha tingut com a objectiu estar preparats per donar un servei de qualitat al client des del primer dia de creació de la nova caixa.
Les tres entitats han posat l’èmfasi, des del primer moment, en els aspectes operatius i de servei al client amb l’objectiu de ser una única entitat en tots els aspectes des de l’1 de juliol. D’aquesta forma es va assolir un acord laboral amb la totalitat dels representants dels treballadors, es va designar l’equip directiu sota la Direcció General d’Adolf Todó i s’ha establert una sòlida xarxa comercial amb 10 direccions territorials orientades a oferir un servei personalitzat i de qualitat.
El Pla d’Integració s’ha desenvolupat de forma exemplar en els aspectes de l’acompliment dels requeriments legals dels diferents passos, així com per la realització de les tasques internes necessàries per disposar d’una única entitat plenament operativa el dia 1 de juliol.
Cal destacar també que la nova entitat serà la primera caixa resultant d’una fusió que oferirà una operatòria conjunta als seus clients des del primer dia de la seva creació. D’aquesta forma, els clients podran operar amb normalitat en totes les oficines i realitzar operacions com reintegraments, peticions de talonaris, transferències, consultes de saldos, transaccions de targetes de crèdit i de dèbit, etc.
Mostra de tot això ha estat que des del mateix moment en què les assemblees de les respectives entitats van aprovar la fusió, s’han comercialitzat amb èxit diversos productes i serveis conjunts per part de les tres entitats, totalitzant una captació d’uns 390 milions d’euros en productes atractius i dissenyats per a la nova entitat (Dipòsit Vitamina, Dipòsit 6% Bàsics,…).
A diferència dels processos d’integració informàtica habituals en el sector, on la integració informàtica s’estableix en un termini mig d’uns dos anys, la nova entitat preveu la seva integració total en un termini record de 9 mesos. D’aquesta forma el sistema informàtic únic e integrat està previst per al proper mes d’abril de 2011.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
A %d bloguers els agrada això: