25/04/2024
Jo de tu, no m'ho perdria...

El festival d’art rural d’arts en viu i visuals “ VILART” , va tancar ahir dissabte al vespre, la segona edició amb un èxit de visitants, tant a l’espectacle a la tarda “Gran Reserva”; es tracta d’un espectacle únic amb molt dosis d’humor, gràcies a Rhum i Cia, com al concert al vespre de Maria Rodés. A més els visitants van poder gaudir de les exposicions d’alguns artistes exposaven als garatges dels veïns del Vilar.

Ja feia dies que les entrades, tot i ser gratuïtes, estaven exhaurides, la capacitat per als espectacles és del 70% i ja augurava l’èxit d’enguany, malgrat la pandèmia, la cultura és segura, és més el públic va anar amb la mascareta posada.

Gran Reserva: un espectacle únic de pallassos per a tots els públics

La companyia Rhum i Cia va obsequiar al públic una tarda d’humor barrejada de sentiments que ens fa sentir a flor de pell, els moments durs que vivim amb un final d’abraçades i petons en un numero en el que imiten a un de cor de gòspel .

Un espectacle que va néixer amb la intenció de retre homenatge a un dels actors i pallassos del nostre temps, Joan Montanyès “Monti”. La companyia Rhum ha rebut diversos guardons, entre ells, el Premi Ciutat de Barcelona per l’espectacle Rhumans el 2018

Maria Rodés sedueix amb el seu album “Lilith”

La cantant Maria Rodés i el seu quintet, van seduïr a un públic entregat al Mas del Puig, en un concert  amb el seu quintet: Isabelle Laudenbach a guitarra, la Marta Roma al xelo, la Marina Tomás a la guitarra elèctrica, i el Pep Pascual al clarinet i la percussió.

Al seu nou treball, l’artista ha creat un repertori específic inspirat en el món de les bruixes i les seves múltiples connotacions al llarg de la història. Fa pocs dies, Lilith va rebre el reconeixement al millor àlbum d’arrel als Premis MIN, Premis de la Música Independent.

La memòria del veïnat sota la mirada d’Oriol Segon 

Aquesta edició, el Vilart ha  comptat amb una intervenció fotogràfica d’Oriol Segon Torra. La proposta parteix de les converses amb veïnes i veïns i de la recopilació de material d’arxiu i d’objectes del Vilar. Segon fa una proposta on reflexiona sobre la transformació urbana viscuda, així com els canvis de costums i la memòria del territori, que uneix passat i present.

Exposicions, tallers i gastronomía

El Vilart va oferir als visitants descobrir diferents espais, no convencionals i singulars, del barri que no són accessibles habitualment. Enguany, hi ha hagut cinc exposicions ubicades en aquests espais perquè el públic pugués fer el recorregut.

Els treballs seleccionats són Range-In Between, de Jou Serra a dins de l’esglèsia amb on la llum era el nexe d’aquesta exposició; A flor de pell, de Clàudia Serrahima; Cables perduts, de Núria Nia; Això és així, del Col·lectiu Càmbium i Cafè i pols d’estrelles, d’Irene Herbera, que es van instal·lar en els espais del barri cedits per veïnes i veïns.

Després d’un any sense el Vilart, ha valgut la pena gaudir dels espectacles, amb les mesures anticovid.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares