25/04/2024

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic. Publicada el 30 de març del 2020 (horitzontal)

Clica a la noticia.....

Foto Arxiu:ACN

L’organització avisa als governs europeus que no és el moment d’abaixar la guàrdia

L’Organització Mundial de la Salut ha alertat aquest dijous 25 de Juny, que la pandèmia de la covid-19 està empitjorant globalment, malgrat la millora a Europa que entre el març i el maig va ser l’epicentre de la pandèmia.

L’OMS va registrar diumenge l’increment més gran de contagis de covid-19 en un sol dia. Dels 183.020 nous positius, més de 116.000 es van detectar al continent americà. “El virus continua circulant i és mortal”, ha assegurat el seu director general, Tedros Adhanom, durant una compareixença a l’Eurocambra.

L’OMS ha insistit que no és el moment d’abaixar la guàrdia i ha instat als governs europeus a mantenir mesures de prevenció per evitar nous contagis de coronavirus.

L’Agència Europea del Medicament dona llum verda al primer tractament contra la covid-19, el remdesivir

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat llum verda al primer tractament contra la covid-19, el remdesivir, per a pacients greus que requereixen ventilació. En un comunicat, l’EMA ha anunciat que recomana autoritzar la seva comercialització de manera condicional després de rebre el vistiplau del seu comitè científic.

Segons l’EMA aquest permís condicional és un tipus d’autorització que permet facilitar l’accés ràpid a medicines en moments d’emergència . Tot i això, la companyia haurà de presentar uns informes finals sobre el medicament abans de finals d’any. Ara l’EMA espera que la Comissió Europea doni el seu vistiplau final en la pròxima setmana que permeti la comercialització del remdesivir a la UE.
El comitè científic de l’EMA va començar a avaluar el remdesivir a finals d’abril principalment amb dades de l’estudi de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Segons l’EMA, l’assaig ha demostrat que els pacients greus tractats amb remdesivir es recuperen de mitjana en 12 dies, sis dies abans que la resta. Per contra, no es va detectar cap benefici entre els pacients menys greus ni en els pacients que ja estaven amb ventilació quan van començar a rebre el remdesivir.

L’EMA encara té pendent analitzar les dades sobre mortalitat en pacients tractats amb remdevisir.

“Tenint en compte les dades disponibles, l’Agència considera que l’equilibri entre els beneficis i els riscos ha demostrat ser positiu en pacients amb pneumònia que necessiten oxigen suplementari”, afirma en un comunicat.

El remdesivir se subministra per via intravenosa als hospitals sota la supervisió del personal sanitari.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares