12/08/2022

Món Sant Benet, MónNatura Delta i MónNatura Pirineus reobren amb noves activitats per atraure el públic de proximitat

Foto:Món Sant Benet/ACN

Són experiències vinculades al territori com tastos de vins, enigmes o música en directe

Món Sant Benet, MónNatura Pirineus, MónNatura Delta, equipaments gestionats per la Fundació Catalunya La Pedrera, reobren aquest divendres després d’haver aturat quatre mesos l’activitat per la covid-19. I ho fan amb noves experiències per atraure sobretot públic de proximitat interessat en descobrir el patrimoni natural i cultural. Destaquen els tastos de vins i enigmes a Món Sant Benet, la música en directe i les visites teatralitzades al MónNatura Delta de o l’activitat sensorial ‘caminar descalços’ al MónNatura Pirineus. En matèria de seguretat per la covid-19, s’han extremat les mesures de prevenció i la majoria d’activitats es fan a l’aire lliure.
“Estem molt contents de reobrir els espais en aquesta nova etapa”, ha afirmat el subdirector general i director de Gestió de públics de la Fundació Catalunya La Pedrera, Xavier Bas, en una presentació telemàtica. Són “tres grans equipaments de natura” que obren des d’aquest dimecres les portes amb un clar objectiu, atraure el públic de proximitat després dels quatre mesos d’aturada d’activitat per la covid-19.

Tal com ja es va detallar en la reobertura de La Pedrera aquesta setmana, les mesures de seguretat també s’han extremat en aquests espais, si bé parteixen de l’avantatge que estan a l’aire lliure on no hi ha problemes de “massificació”. Tot i això, Bas ha explicat que s’ha treballat per garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i es reduirà l’aforament de les activitats, la majoria a l’aire lliure. A més a més, a l’entrada es prendrà la temperatura a visitants i treballadors, hi haurà dispensadors de gels hidroalcohòlics, s’intensificarà la neteja dels espais i tothom haurà de dur mascareta.

Enigmes i ‘contalles’, entre les novetats

S’han incorporat noves activitats a les visites per fer-les “més atractives”. Així, al Món Sant Benet es faran degustacions de productes locals amb activitats com ‘Històries del vi’ amb visita al celler i degustacions de vins de la DO Pla de Bages; l’enigma ‘El misteri de Sant Benet’ on els participants hauran de resoldre un crim, o degustar un pícnic del restaurant de l’hotel Món amb plats amb estrella Michelin elaborats per l’equip del restaurant L’Ó. L’hotel ja ha obert portes i els clients també podran fer ioga els diumenges al matí en sessions gratuïtes.

En el cas del MónNatura Delta, s’incorporen les ‘Contalles del Delta’, una visita teatralitzada sobre històries de les antigues salines i les tradicions de l’indret que acaba en el moment de la posta de sol per gaudir de l’entorn natural i la seva fauna, com els flamencs. Així mateix, cada dimarts d’agost hi haurà música al mirador amb un artista local que tocarà la guitarra i amb els sons de la natura de fons.

I a MónNatura Pirineus, que avui també ha obert portes, proposen ‘Descalça’t als Pirineus’ en una experiència sensorial que permet trepitjar textures de la natura. La coordinadora dels serveis educatius de l’espai, Marta Puigdomenech, ha explicat que la idea va sorgir durant el confinament i de les “ganes de natura i d’aire fresc” que persones de l’entorn els transmetien.

Unes activitats que se sumen a les que ja es venien fent anteriorment, com ara sortides per observar la fauna i la flora i sessions d’astronomia, entre d’altres.

Pel que fa a les reserves de les visites als equipaments, es permetrà canviar de data o, en cas de no poder-hi anar, es retornarà l’import de l’entrada.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares
%d bloggers like this: