25/06/2022

15 Ajuntaments bagencs estavien factures elèctriques gracies a l´agencia comarcal de l´energia

TEXT I FOTOS : CONSELL COMARCAL BAGES

  • Amb l’adequació de les pòlisses elèctriques, un bon control de la factura i l’adopció de bones pràctiques, es poden aconseguir estalvis molt importants en la factura energètica.

L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages ja ha aconseguit que els 15 Ajuntaments que hi estan adherits estalviïn 236.000 euros anuals, i s’estan tramitant estalvis per valor de 73.000 euros més. Aquestes són les xifres que avalen el servei que ofereix l’Agència i que han estat presentades als alcaldes i regidors de la comarca per captar nous Ajuntaments que vulguin adherir-se al servei.

Les actuacions prioritàries de l’Agència són l’obtenció d’estalvis pels municipis amb l’optimització de les contractacions elèctriques, controlar la comptabilitat energètica i desenvolupar un programa de millora d’eficiència energètica a les escoles.

A través de l’Agència Comarcal de l’Energia, els Ajuntaments poden conèixer i controlar millor els consums energètics municipals per incrementar la seva capacitat de gestió i trobar oportunitats d’estalvi i millora. Es promou l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables.

L’Agència estudia els subministraments elèctrics de centres de consum públics com escoles, ajuntaments, centres cívics, pavellons, pistes esportives, piscines, biblioteques, enllumenats públics, etc., analitza les factures dels darrers 12 mesos i fa una simulació per avaluar la potència òptima a contractar. Aquesta anàlisi i una acurada comptabilitat energètica (actualment l’Agència gestiona 623 subministres amb 14.000 factures entrades) permeten adequar la demanda a les necessitats reals i reduir la factura elèctrica de forma important.Fotos CCB

A més, l’Agència du a terme un programa de millora de l’eficiència energètica a les escoles que ja ha arribat a 9 centres escolars i aquest 2015 s’amplia a 2 noves escoles dels municipis adherits a l’Agència. En aquests centres s’analitza el consum energètic i es proposen una sèrie de millores de baix cost i bones pràctiques per reduir-lo.

L’Agència Comarcal de l’Energia realitza reunions individualitzades amb els Ajuntaments per conèixer les seves necessitats i acordar les actuacions de suport específiques per al municipi, com a ara l’elaboració d’estudis de viabilitat d’instal·lació de calderes de biomassa, la proposta de solucions a problemes existents en instal·lacions municipals, la redacció de memòries per a sol·licitud de subvencions, l’assessorament en matèria de contractació elèctrica i concursos.

L’Agència també està instal·lant aparells de mesura en equipaments públics per poder conèixer consums i adaptar mesures d’estalvi, participa en la organització de jornades, realitza xerrades per a la ciutadania… Actualment s’està treballant en l’elaboració d’un recurs didàctic per a la realització de xerrades i tallers pràctics a les escoles.

L’Agència de l’Energia està adherida a la Plataforma per a l’Impuls de la Rehabilitació Energètica de l’Edificació del Bages (PIREEB), que té com a objectiu impulsar les polítiques d’estalvi energètic en l’àmbit de l’edificació a la comarca, mitjançant la rehabilitació energètica del parc d’edificis construïts, tant públics com privats.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: