20/08/2022

Connectant Castellbell i el Vilar finalitza el seu recorregut participatiu.

Text: Tina Barbero/Fotos: Borja Fermoselle

Conectant Castellbell Abril_1

Aquest dissabte 22 d’abril, al Centre Cívic de la Bauma de Castellbell i el Vilar, s’ha dut a terme la tercera i última sessió del procés participatiu Connectant Castellbell. Es tracta d’un projecte de treball de l’Ajuntament amb l’empresa RE-GEN i la Diputació de Barcelona que s’inicià el passat 18 de febrer del 2017.

La sessió d’aquest dissabte començà  amb un petit resum de les anteriors sessions. Tot seguit, es presentaren de forma esquemàtica les idees aportades per les veïnes i els veïns assistents a la  trobada del 18 d’abril.

Conectant Castellbell Abril_2.jpg

Un cop repassades,  la Sra. Alcaldessa, Montserrat Badia, explicà de forma amena la relació i/o afectació dels diferents ítems amb l’Ajuntament. A continuació, els assistents vàrem realitzar una dinàmica de grup per identificar els agents que intervenen en la realització d’una intervenció pública, valorant de més a menys qui és responsable de l’execució de les actuacions al municipi, així com el seu grau de responsabilitat en les mateixes. Per finalitzar, es dugué a terme una pluja d’idees per concretar possibles accions que podrien realitzar-se amb la participació de les entitats i veïns del poble, diferenciant entre aquelles accions que poden fer-se sense subvencions de l’Ajuntament, les activitats subvencionades o les que queden a càrrec de l’ajuntament.
Finalment es concretaren activitats que podrien dur-se a terme sense haver de comptar amb un pressupost monetari:

1.    Caminades per conèixer l’entorn que ens envolta.
2.    Punts d’intercanvi de llibres a tot el municipi.
3.    Recuperació de feines, donant a conèixer diversos oficis als alumnes d’educació secundària. I poder realitzar petites tasques  de reparació a l’àmbit domèstic.

A continuació s’exposen els blocs a partir dels quals treballàrem a les sessions: Patrimoni / Social/Activitats Econòmiques / Habitatge / Urbanisme / Zones Verdes / Seguretat.

Bloc 1 Patrimoni
Església Sagrada Família de la Bauma Manteniment i rehabilitació.
Bloc 2 Social
Promoció del poble /Activitats d’acolliment nous vinguts /Activitats de dinamització.
Bloc 3 Activitats Econòmiques
Foment establiments i feina fàbriques/Més industria/Activitats al camp i Fires artesanals/Potenciar la RENFE i connexió amb el cremallera/Foment turisme/Projectar un ús més adequat dels locals de caire comercial.
Bloc 4 Habitatge
Manca de lloguers socials/Rehabilitació habitatges/Manteniments del poble/Rehabilitació i remodelació dels edificis.
Bloc 5 Urbanisme
Remodelació de la carretera principal com a eix més principal/Millorar la vorera, Bauma-Borràs- amb zona de descans i ombra a l’estiu/No hi ha sortida d’emergència al carrer Riera(la Bauma).
Bloc 6 Zones Verdes
Incentivar la xarxa de camins/ Recuperació de la llera del riu Llobregat/Adequació de les zones verdes(infants, mascotes..)/Tancar parc (de la Bauma)/Falten places/Manteniment de cremallera (camí) i de les escales que connecten amb la Bauma.
Bloc 7 Seguretat
Fibra òptica i cablejat elèctric soterrat/Més boques d’aigua contra incendis/Seguretat ciutadana i transport públic/Més seguretat ciutadana.

 

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: