13/08/2022

L’AMIC CELEBRARÀ LA XX ASSEMBLEA ANUAL A REUS

Peu Amic Media

  • Com a objectiu per a la tercera dècada, l’associació vol esdevenir una “plataforma d’innovació empresarial” del sector, contribuint a potenciar les empreses de mitjans d’informació i comunicació del territori

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC)celebrarà el proper divendres 16 de juny la seva XX Assemblea Anual a la Fira Reus (Reus), on s’hi preveu l’assistència de més d’una centener d’editors dels mitjans associats, juntament amb autoritats del sector de la comunicació, com Joaquim Nin, Secretari General del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya; Miquel Gamisans, Secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació; Antoni Molons, Secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.
L’AMIC representa a més de dues-centes vuitanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, 180 de les quals estan auditades per OJD/PGD/OJDInteractiva. Aquesta, a més, és una trobada especial per dos motius: en primer lloc, perquè l’AMIC celebra el seu 20è aniversari aquest 2017; i en segon lloc, perquè Reus és enguany la Capital de la Cultura Catalana. Amb aquest motiu, s’organitzen diverses activitats, actes i jornades al llarg de l’any a la ciutat que tenen un triple objectiu: contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, en segon lloc, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.
En la vintena assemblea, es presentaran per una banda, els tres grans eixos de treball prioritaris: contribuir a la millora de la qualitat dels mitjans, promoure el rigor empresarial i prioritzar la utilitat; i per una altra banda, una mirada compromesa amb el futur.
Mirant al futur, veiem que el panorama de mitjans de comunicació del nostre territori canviarà molt i ràpidament gràcies a la tecnologia i, de ben segur, provocarà noves oportunitats així com nous riscos. En aquest sentit, l’AMIC vol seguir marcant nous reptes que facilitin la feina als seus associats i, a la vegada, els faci créixer: en primer lloc, es vol ajudar als editors a adaptar-se als canvis; també es vol contribuir a incrementar els seus ingressos i reforçar el seu lideratge en el seu territori –ja sigui geogràfic o temàtic–; o afavorir la creació d’una comunitat de lectors fidels per a cada mitjà.
En general doncs, l’objectiu per a aquesta tercera dècada que comença serà consolidar-se com una plataforma d’innovació empresarial del sector, potenciant les empreses de mitjans d’informació i comunicació del nostre territori. Perquè si volem construir una democràcia de qualitat, és imprescindible gaudir d’una pluralitat de mitjans d’informació lliures i solvents, que es trobin al servei de les persones i les seves institucions.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: