25/04/2024

2020 © Qui and Co Fotografía

Vols conèixer els detalls?, clica a la notícia...

Encara que les ganes de celebrar l’amor mai se n’han anat, la pandèmia va portar amb si una aturada del sector nupcial que les parelles i els professionals van sofrir de primera mà. Milers de noces es van posposar (que no van cancel·lar) i la il·lusió de celebrar el gran dia es va quedar en pausa. Al 2021 ja es va viure una arrencada de noces que va suposar el preludi per al que enguany tocarà viure. I és que, segons dades de Bodas.net, web de referència en el sector nupcial i que forma part del grup internacional *The *Knot *Worldwide, enguany s’espera un 20% més de noces que en 2019. Com a conseqüència, les parelles i els professionals han hagut d’adaptar les seves agendes per a poder celebrar tot aquest al·luvió de noces que convertirà a aquest 2022 en un any sense precedents per als enllaços. Això ha fet que es trenqui amb l’estacionalitat d’aquestes celebracions, que a Espanya se sol concentrar, principalment, en els mesos de juny juliol i setembre, respectivament, però que enguany s’ha ampliat a pràcticament tot l’any i especialment des del mes de maig veurem el tret de sortida.

Amb les celebracions de noces aflorant en cada cantonada, Bodas.net, que compta amb el directori més ampli de proveïdors per a l’organització de les noces, ha volgut saber quant paguen les parelles per cadascun d’aquests professionals i a quant ascendeix finalment el cost de les seves noces.

El cost d’unes noces a Espanya

El preu mitjà d’unes noces a Espanya se situa en els 20.500 € i assisteixen 130 convidats, segons el Llibre Imprescindible de les Noces, publicat per Bodas.net en col·laboració amb el professor de *ESADE, Carles *Torrecilla, i Google. Aquesta xifra varia segons la zona en la qual se celebri i ve molt determinada pel nombre mitjà de convidats que assisteix a les noces. En aquest sentit, Castella-la Manxa se situa al capdavant amb un cost mitjà de més de 33000 €, amb 179 convidats de mitjana, i les Illes Canàries està a la cua, amb un cost mitjà de 12800 € i amb 115 convidats, Catalunya es la catorzena. A escala europea, es pot dir que les noces espanyoles es troben a cavall entre els diferents països veïns. A Itàlia el cost mitjà d’un enllaç està en els 24500 € i assisteixen 114 convidats, mentre que a França el cost baixa fins als 15600 € amb 105 convidats.

El servei d’àpats: la partida a la qual més pressupost destinen

En unes noces, cada parella contracta una mitjana de 10 proveïdors, segons dades del Llibre Imprescindible de les Noces. El proveïdor en el qual més pressupost destinen les parelles espanyoles és en el servei d’àpats. El preu mitjà del servei d’àpats ronda els 12.500€-14.000€, depenent de si el servei d’àpats és propi de la finca o lloc de celebració o no, i sol ser un dels motius de descart a l’hora de triar el lloc de celebració, ja que li donen molta importància. El lloguer de la carpa (1.950€), el vestit de núvia (1.750€) i el fotògraf (1.500€) són les altres partides a les quals més pressupost va destinat. Per a la lluna de mel (no inclosos en els 20.500€) destinen 4.415€, amb una important diferència entre la lluna de mel nacional que fa una mitjana de 1.200€ i la internacional, de 5.000€.

Només el 10% recorre a préstecs per a pagar les noces

Segons una enquesta realitzada per Bodas.net als usuaris que estan organitzant les seves noces, només el 10% de les parelles demana un préstec per a costejar les noces. Les parelles espanyoles prefereixen no endeutar-se i el 78% costeja l’enllaç amb els seus estalvis personals, a més dels diners dels regals i alguna ajuda dels pares, en aquest ordre. Tot fa entreveure que les noces ja no és un assumpte dels pares. En aquest sentit, la desviació del pressupost esperat no arriba al 10%, ja que les parelles tenen un coneixement i control pressupostari bastant bo, així ho afirma el 81% dels enquestats. Eines com el pressupostador ajuden també al fet que aquesta tasca sigui més fàcil.

El sector nupcial s’ha convertit en un motor imprescindible per a l’economia del país. Cada any genera un negoci directe de més de 3.500 milions d’euros i mou a més de 350.000 professionals. La pandèmia va posar en *standby totes les celebracions, però a partir de la segona meitat del 2021 ja es va poder veure com el sector començava a arrencar de nou i per a aquest 2022 s’espera que arribi a nivells històrics. I és que les ganes de celebrar l’amor han tornat amb més ganes que mai.

Sobre Bodas.net :

Bodas.net és el portal del grup líder del sector nupcial *The *Knot *Worldwide, pensat per a ajudar els nuvis a organitzar el dia més feliç de les seves vides amb l’ajuda dels millors professionals. Amb la seva presència internacional, el grup ha creat la comunitat nupcial i el mercat virtual de noces en Internet més gran a escala mundial. Disposa d’una base de dades detallada amb més de 700.000 professionals del sector de les noces i ofereix a les parelles eines per a preparar la seva llista de convidats, gestionar el seu pressupost, trobar als seus proveïdors, etc. *The *Knot *Worldwide opera en 16 països a través de diferents dominis com són Bodas.net, Weddingwire.com, Theknot.com, Matrimonio.com, Mariages.net, Casamentos.pt, Bodas.com.mx, Casamentos.com.br, Matrimonio.com.co, Matrimonios.cl, Casamientos.com.ar, Matrimonio.com.pe, Hitched.co.uk, Hitched.ie, Casamiento.com.uy, Weddingwire.ca i Weddingwire.in.

Feu clic per puntuar aquesta publicació
[Total:% total_count% mitjà:% mitjana%]

Share and Enjoy !

Shares