Un grup de 70 professionals de la restauració, han participat avui en el taller gratuït realitzat a la seu de Fundació Alícia, a Sant Fruitós de Bages. El taller ha estat organitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i la Fundació Alícia, conduït pel cuiner Marc Puig-Pey i per les nutricionistes Núria Cinca i Gemma Salvador. En el taller s’hi han abordat temes com la innovació, la tradició, el territori, la sostenibilitat i la salut en les cuines dels restaurants Amed.
Amed és una acreditació que lidera l’Agència de Salut Pública de Catalunya i que promou, identifica i acredita els establiments de restauració promotors de l’alimentació mediterrània i d’estils de vida actius. Els establiments Amed disposen d’una oferta gastronòmica on es garanteixen l‘ús d’oli d’oliva, l’abundància de verdures, hortalisses, llegums, fruita fresca, peix, carn magres i la inclusió de productes integrals.
Actualment, ja hi ha 84 municipis amb més de 300 establiments acreditats que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a aproximadament 48.000 comensals diaris a tot Catalunya.
Aquest és el primer taller-trobada de restauradors Amed amb inquietud per fer visible el seu establiment també des de l’aspecte de la promoció de la salut. L’èxit d’assistència d’aquesta edició motiva als organitzadors a proposar nous tallers i trobades per a aquest col·lectiu.
Aquestes accions s’emmarquen en el Pla interdepartamental de Salut Pública, (PINSAP). El PINSAP és l’acció conjunta de tot el Govern i parteix del principi, que la salut es crea en el context de la vida diària, quotidiana, on la gent viu, treballa, menja, juga, etc.